Μήνυμα στήριξης των ελληνικών προσπαθειών για να προστατευθούν τα Ευρωπαϊκά σύνορα έστειλαν από τον Έβρο οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, μετά την επίσκεψή τους στην Ελληνική συνοριογραμμή, μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα… Το μήνυμα αυτό εστάλη με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση από τους ευρωπαίους αξιωματούχους την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωνε ότι το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό ή προσφυγικό αλλά ασύμμετρη απειλή και χαρακτήριζε την Τουρκία διακινητή μεταναστών.

Περισσότερα...

Με αφορμή την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Περισσότερα...

Ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης σε ξηρά και θάλασσα, για να μην περάσουν στη χώρα, μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και με βάρκες στα νησιά, ειδικά του Ανατολικού Αιγαίου. Στον Έβρο εξακολουθούν να μεταφέρονται στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την χώρα. Με τρεις ζώνες περιπολιών και ελέγχου η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει τα σύνορα αδιαπέραστα αποτρέποντας το κύμα μεταναστών ή συλλαμβάνοντας άμεσα όσους καταφέρουν να περάσουν από κάποιο σημείο.

Περισσότερα...

Περιοδεία στον Έβρο, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.  Ο Πρωθυπουργός και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1.

Περισσότερα...

Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, από τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι την κρατική τηλεόραση, η Κυβέρνηση της Τουρκίας επιχειρεί να σπρώξει κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα. Ένα όργιο προπαγάνδας με μοναδικό σκοπό να ενισχύσει την πίεση προς την Ευρώπη και την διεθνή κοινότητα. Την άμεση εμπλοκή των τουρκικών Αρχών στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο και όχι μόνο αποτυπώνει η κίνηση του τουρκικού κρατικού καναλιού TRT να δημοσιεύσει χάρτη με τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν οι μετανάστες για να μεταβούν στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...