Την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζητά με εγκύκλιο του προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Περισσότερα...

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.

Περισσότερα...

«Αποζημίωση» και «άδειες ειδικού σκοπού» για τον κορωναϊό έρχονται από το κράτος, περιέχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το μέτρο των επιδομάτων αναμένεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατ αρχήν με 100 εκ. ευρώ, ενώ η εν λόγω αποζημίωση  εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί να χορηγηθεί κατ αρχήν σε περίπου 200.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν το αμέσως επόμενο διάστημα - για παράδειγμα μέχρι το Πάσχα - με κρατική εντολή.

Περισσότερα...

Διάγγελμα για την κρίση του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυξάνονται απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός για την εξάπλωση του κορωνoϊού στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση για προστασία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, συμβουλεύοντάς τους να μείνουν στο σπίτι τους. Ανακοίνωσε ότι η Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο μεταξύ όλων των δομών του κράτους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη και νέων οικονομικών μέτρων στήριξης για όσους πλήττονται.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...