Με τηλεδιάσκεψη λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για πρώτη φορά από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων. Μεταξύ των άλλων κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, μένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων ενώ πολίτες από το εξωτερικό που θα έρθουν στην χώρα μας θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Περισσότερα...

Έκκληση προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να ενταχθούν στο σύστημα υγείας και να κάνουν αιτήσεις ώστε να υπογράψουν διετείς συμβάσεις για να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού απηύθυνε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Από χθες η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε ότι τώρα «είναι η πιο μεγάλη ώρα» και ότι «ήρθε η ώρα της μάχης».

Περισσότερα...

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζητά με εγκύκλιο του προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Περισσότερα...

«Αποζημίωση» και «άδειες ειδικού σκοπού» για τον κορωναϊό έρχονται από το κράτος, περιέχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το μέτρο των επιδομάτων αναμένεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατ αρχήν με 100 εκ. ευρώ, ενώ η εν λόγω αποζημίωση  εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί να χορηγηθεί κατ αρχήν σε περίπου 200.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν το αμέσως επόμενο διάστημα - για παράδειγμα μέχρι το Πάσχα - με κρατική εντολή.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...