Πειθαρχία και υπευθυνότητα από όλους ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το νέο διάγγελμα που απηύθυνε ώστε να μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι επόμενες ημέρες καθοριστικές για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα περιοριστικά μέτρα ενώ ανακοίνωσε ένα μεγάλο πακέτο μέτρων για την στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από τις πρωτοφανείς συνθήκες που ζει η χώρα. Έτσι ο προϋπολογισμός τροποποιείται ώστε δέκα δις να κατευθυνθούν στην στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Περισσότερα...

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός με το διάγγελμα της Τρίτης κατέστησε σαφές ότι μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο δίμηνο για την μάχη με τον κορωνοιό. Η καθημερινότητα σε όλη την χώρα έχει αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα. Οι στόχοι της κυβέρνησης, όπως οριοθετήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τρεις: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Περισσότερα...

Τα μέτρα καθημερινά αυξάνονται και εντείνονται ωστόσο η εξάπλωση του κορωνοιού συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 21 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 352.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...