Με την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να είναι εκρηκτική η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω.. Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου παραβρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, πέταξε και πάλι τη μπάλα στο γήπεδο της αυτοδιοίκησης ζητώντας από τους δήμους προτάσεις τόσο για χώρους όπου μπορούν να λειτουργήσουν νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων όσο και για τον αριθμό που μπορεί να υποδεχθεί ο καθένας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε στον Υπουργό την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης  ότι παραμένει αρωγός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού  προβλήματος.

Περισσότερα...

Σε ένα μεγάλο αλαλούμ οδηγούνται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, οι οποίοι οδεύουν προς κατάργηση τουλάχιστον με την μορφή που τους γνωρίζαμε από την ίδρυσή τους και μέχρι τώρα.

Περισσότερα...

Η παρουσία στα Γιάννινα, στα Ελευθέρια της πόλης, είναι η τελευταία που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και το επέλεξε ο ίδιος, όπως ανέφερε μιλώντας στην Περιφέρεια Ηπείρου αμέσως μετά το θερμό και συγκινητικό καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. «Όταν είσαι σε ένα τέτοιο αξίωμα δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς περισσότερα χρόνια. Τα πολλά χρόνια εγκυμονούν και πολλούς κινδύνους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε πως αν ο ίδιος έκανε κάποια πράγματα αυτά τα όφειλε στον τόπο.

Περισσότερα...

«Για να αναπτυχθεί η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθούν οι περιφέρειές της. Και ανάπτυξη της Ελλάδας σημαίνει ανάπτυξη της Ηπείρου, η οποία θα πρέπει να είναι μία, αν όχι η κυριότερη, ατμομηχανή για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας».

Περισσότερα...

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τα Γιάννινα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...