Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν μαζικά τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό στο σύνολο των εργαζόμενων του ΕΣΥ έδωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Υγείας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των επαγγελματιών υγείας, που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων που θα διεξαχθεί, κατ’ αρχάς, στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.».

Περισσότερα...

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στην καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων και των φαινομένων του μιμητισμού υπογράμμισε, με παρέμβαση του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Αφορμή για την παρέμβαση του Υπουργού στάθηκε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων με έμφαση στα ΠΟΠ προϊόντα της πατρίδας μας.

Περισσότερα...

Μία διοικητική τακτοποίηση αφορά το άρθρο 21 του Νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή για την ανασυγκρότηση των ΥΠΕ, η οποία μάλιστα έρχεται από το παρελθόν. Παρότι η πρώτη ανάγνωση του άρθρου παραπέμπει σε ουσιαστική αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον προς το παρόν. Έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υγείας, ανέφεραν στο Epiruspost, ότι στο σχεδιασμό είναι να αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια των ΥΠΕ και να διορθωθούν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει η 6η λόγω της τεράστιας περιοχής που περιλαμβάνει, κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να προχωρήσει στην παρούσα φάση.

Περισσότερα...

Και μετά το Φλωροβούνι… Ομπρέλα 2! Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με σχετική του απόφαση οριστικοποίησε τη χάραξη και την διαδρομή του χερσαίου τμήματος του «Ποσειδώνα», που αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τις ακτές της Ηπείρου στην Ιταλία. Και με την απόφαση έρχεται να θυμίσει ημέρες του 2010 όταν η Πέρδικα και τα Σύβοτα είχαν ξεσηκωθεί αντιδρώντας στις εγκαταστάσεις και στη χάραξη του αγωγού. Από τότε βέβαια δεν πέρασαν μόνο δέκα χρόνια… Υπήρξαν και ουσιαστικές αλλαγές στη χωροθέτηση και την αδειοδότηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...