Θέση στα χίλια καλύτερα του κόσμου έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με την λίστα Σαγκάη, μία από τις τρεις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις. Μεθοδολογικά αξιολογείται κάθε Πανεπιστήμιο που διαθέτει σημαντικά βραβεία, ερευνητές των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση και επίδραση και άρθρα και δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Από το 2003 που ξεκίνησε η δημοσίευση της κατάταξης περισσότερα από 1800 πανεπιστήμια αξιολογούνται, κατατάσσονται κι έτσι δημιουργείται ο πίνακας με τα χίλια καλύτερα του κόσμου.

Περισσότερα...

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Ανάπτυξης που σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην Ήπειρο!!! Το θέμα ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με το χαρτοφυλάκιό του καθώς αφορούσε στα σκουπίδια και μάλιστα σ’ αυτά της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων. Ανάπτυξη και σκουπίδια προφανώς δεν μπορούν να ταυτιστούν ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι δευτερευούσης σημασίας. Το σημαντικό είναι ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης (όχι ο Υπουργός Εσωτερικών ή Περιβάλλοντος) προανήγγειλε την μεταφορά απορριμμάτων από τα Ιόνια Νησιά στην Ήπειρο, δηλαδή στα Γιάννινα!

Περισσότερα...

Το αυξημένο κόστος των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους, είτε αυτούς που κατασκευάστηκαν με ευρωπαικά κονδύλια, είτε αυτούς που έγιναν και με ιδιωτικά κεφάλαια, αναδεικνύεται και πάλι με αφορμή την μεγάλη έξοδο του Αυγούστου. Η Ήπειρος είναι από τις λίγες περιφέρειες της χώρας που διασχίζεται από τους δύο μεγαλύτερους οδικούς άξονες. Την Εγνατία και την Ιόνια Οδό. Μία περιοχή όπου για δεκαετίες έθετε ως κυρίαρχο θέμα αυτό της άρσης της απομόνωσης, σήμερα έχει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση τόσο από την Βόρεια Ελλάδα όσο και από την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

Περισσότερα...

Μία μικρή γεύση όσων αναμένεται να διαδραματιστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Αλέκου Καχριμάνη και Σπύρου Ριζόπουλου για την ανεργία στην Ήπειρο. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση του Σπύρου Ριζόπουλου περί πολύ υψηλών ποσοστών ανεργίας στην περιοχή και ευθύνες που καταλόγιζε στην Περιφερειακή Αρχή. Η συνέχεια δίνεται τις τελευταίες ώρες με αιχμηρές ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές. Η ανεργία βέβαια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα όπως υπαρκτό πρόβλημα είναι για ολόκληρη την χώρα. Τα ποσοστά στη διάρκεια του έτους διαφοροποιούνται είτε λόγω της εποχικής απασχόλησης είτε λόγω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που υλοποιούνται.

Περισσότερα...

«Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής», τονίζει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...