Ανυποχώρητος στην άρνησή του να επιτραπεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ ήταν και πάλι ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον γάλλο πρόεδρο να ασκεί τελικά, ως αναμενόταν, βέτο μαζί με δύο ακόμη χώρες και να μπλοκάρει την όλη διαδικασία. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, δήλωσε ο λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

Περισσότερα...

Σε ρυθμούς… εκλογών θα μπει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς θα κληθεί να αναδείξει την διοίκηση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και τους αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ. Οι εκλογές για το νέο προεδρείο στην ΠΕΔ γίνονται σε… δόσεις!  Ξεκινούν από τα Δημοτικά Συμβούλια τα οποία, σύμφωνα με τις προθεσμίες που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα ως το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να έχουν εκλέξει τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση. Στη συνέχεια θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση για να αναδείξει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο με την σειρά του θα εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή και τον Πρόεδρο.

Περισσότερα...

Κλειστή κρατούν την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών καθώς το συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της ενταξιακής πορείας. Τίρανα και Σκόπια ανέμεναν μια διαφορετική απόφαση. Η εξέλιξη αυτή φέρνει πλέον σε πολύ δύσκολη θέση την Κυβέρνηση της Αλβανίας και τον Πρωθυπουργό Ράμα λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και των συνεχών καταγγελιών της αντιπολίτευσης για διασυνδέσεις της με τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη αντίδραση των δύο κρατών αλλά και η στάση που κρατήσει η Σύνοδος Κορυφής, την ερχόμενη Πέμπτη.

Περισσότερα...

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ, ύστερα από την εισβολή του τουρκικού Στρατού στη βορειοανατολική Συρία καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για μετακίνηση τζιχαντιστών προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας. Οι Ελληνικές αρχές αλλά και άλλες χώρες φοβούνται αφίξεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους καθώς είναι γνωστό ότι στα Δυτικά Βαλκάνια λειτούργησαν θύλακες ενώ έχουν επαναπατριστεί εκατοντάδες άτομα που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ. Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν την ενίσχυση με εκπαιδευμένο προσωπικό στον έλεγχο στοιχείων ταυτότητας και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...