Στο… απώτερο μέλλον παρέπεμψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την οδική σύνδεση Ιωαννίνων Κακαβιάς, ενώ τόσο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και στην σχεδόν τρίωρη σχεδόν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά στην τύχη των μεγάλων έργων, αεροδρομίων και λιμανιών, αλλά και στο σχεδιασμό για την Εγνατία Οδό. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο με μία φράση στην οδική σύνδεση Ιωαννίνων Κακαβιάς κι αυτή για να παραπέμψει το θέμα στο μέλλον καθώς από ότι φαίνεται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Άλλη είδηση για την Ήπειρο από το διήμερο της Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε!!

Περισσότερα...

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην καθιέρωση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης σπουδών, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο εφαρμογής. Το σχέδιο του υπουργείου για τα ΑΕΙ περιλαμβάνει επίσης απελευθέρωση των μεταπτυχιακών, αυτονομία των Πανεπιστημίων, δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων και θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τις βασικές αλλαγές παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας στα μέλη του νέου Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά την συνάντηση που είχε μαζί τους.

Περισσότερα...

Θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας παίρνουν τα Γιάννινα ως ένας δυναμικά ανερχόμενος προορισμός. Η πόλη και η περιοχή έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ενώ ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον κατατεθειμένο τόσο για το υδατοδρόμιο όσο και για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αυτές ήταν ορισμένες από τις επισημάνεις του Υπουργού Τουρισμού ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή πραγματοποιώντας επίσημες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.  Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας και ο ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων είναι καταλυτικός.

Περισσότερα...

Με βασικά θέματα στην ατζέντα την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τη σύσκεψη αυτή εγκαινιάζεται η δίμηνη τακτική συνάντηση που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Παράλληλα με εντολή του Πρωθυπουργού θα χορηγηθούν τριψήφιοι αριθμοί επικοινωνίας και στους περιφερειάρχες, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...