Με ποσοστό που πλησιάζει το 40% (39,8 με ενσωμάτωση στο 93% των εκλογικών τμημάτων) η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην κυβέρνηση έχοντας μάλιστα την αυτοδυναμία για πρώτη φορά από το 2010 όταν άνοιξε ο κύκλος των μνημονίων και των σκληρών μέτρων που δοκίμασε τις αντοχές των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη συντριβή καθώς συγκεντρώνει το 31,5% των ψήφων. Η κάλπη έβγαλε ενισχυμένο τον δικομματισμό, μετά από αρκετά χρόνια. Το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτη δύναμη με το φτωχό ποσοστό του 8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%. Στη Βουλή βρίσκονται δύο νέα κόμματα, το ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση.

Περισσότερα...

Στη Νέα Δημοκρατία καταλήγουν οι επτά από τις δώδεκα έδρες της Ηπείρου. Τέσσερις βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά μετά το 2012 παίρνει μία έδρα το ΚΙΝΑΛ. Στο Νομό η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις τέσσερις έδρες και από μία στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία έδρα σε κάθε νομό και το ΚΙΝΑΛ παίρνει έδρα στο Νομό Άρτας. Το τοπίο ξεκαθάρισε πλήρως στο Νομό Θεσπρωτίας καθώς εκλέγονται και στη νέα Βουλή ο Βασίλης Γιόγιακας από τη Νέα Δημοκρατία και ο Μάριος Κάτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα...

Ο Κώστας Τασούλας από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πρώτη θέση στο Νομό Ιωαννίνων σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την σταυροδοσία και τα επίσημα αποτελέσματα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Καλογιάννης και ακολουθεί η Μαρία Κεφάλα και ο Γιώργος Αμυράς. Στον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση με οριακή διαφορά έχει η Μερόπη Τζούφη και ακολουθεί δεύτερος ο Γιάννης Στέφος. Στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο να κερδίσει έδρα την πρώτη θέση έχει ο Κώστας Γάτσιος και ακολουθεί στη δεύτερη ο Μιχάλης Κασσής.

Περισσότερα...

Και η  Ήπειρος έγινε μπλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά υψηλά ποσοστά όμως η Νέα Δημοκρατία με ενσωματωμένα αποτελέσματα  σε ποσοστά 35% περίπου κερδίζει την πρώτη θέση. Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει και την πρώτη εκτίμηση για την κατανομή των εδρών, στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίζει τις τέσσερις από τις πέντε έδρες στο Νομό Ιωαννίνων με τη μία να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...