Σε κοινή τροχιά για τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων κινήθηκαν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας Ερωτήσεις ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία είχε αντιμετωπιστεί το θέμα την τελευταία τετραετία.

Περισσότερα...

Τρεις τουλάχιστον κορυφαίοι υπουργοί και αρκετοί γενικοί γραμματείς υπουργείων θα συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη επίσκεψη που κάνει στην Ήπειρο ως πρωθυπουργός της χώρας. Η επίσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και μεταξύ των άλλων στην περιοχή θα βρεθούν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το βασικό μέρος της επίσκεψης είναι αφιερωμένο στο Ζαγόρι, όπου από κει αναμένονται πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την ένταξη της περιοχής στον παγκόσμιο κατάλογο μνημείων της Unesco.

Περισσότερα...

Παράταση και επίσημα για το Κτηματολόγιο. Η παράταση μαζί με τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά από απόφαση του Υφυπουργού Δ. Οικονόμου. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία ωστόσο τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τεράστια. Τα νέα χρονικά περιθώρια μάλιστα είναι περιορισμένα κάτι που καθιστά από τώρα αμφίβολη τη δυνατότητα περαίωσης της διαδικασίας ειδικά στους τρεις νομούς της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Τη βούληση της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, της παραχώρησης δηλαδή έργων και επιχειρήσεων, μετέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ κατά την συνάντηση που είχε. Στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως ισχυρίζεται το Μαξίμου, είναι η προσέλκυση επενδύσεων για την στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που οδεύουν προς παραχώρηση είναι η Εγνατία Οδός, ενώ αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων ο λιμένας Ηγουμενίτσας και ο αερολιμένας Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Συναντήσεις με τα στελέχη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΙΠ) καθώς και με τη διοίκηση και μέλη του Αρισταίου Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων, είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους των δυο κλάδων τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...