Η απλή αναλογική δημιούργησε ένα εντελώς νέο τοπίο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Φαίνεται ότι τελικά αυτό ήταν για λίγο.. Η απλή αναλογική οδεύει προς κατάργηση ενώ η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί ή να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα στους Δήμους. Ήδη την σχετική προαναγγελία έκανε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου. Η απλή αναλογική αποτέλεσε ένα από τα θέματα σύγκρουσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να προκαλέσει και την πρώτη «μετωπική» στη Βουλή.

Περισσότερα...

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε  η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Στη συνέχεια οι νέοι υπουργοί υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους και ακολουθούν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων. Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 21 εξωκοινοβουλευτικά μέλη εκ των οποίων τρεις είναι υπουργοί και 18 υφυπουργοί. Έξι μέλη της Κυβέρνησης αναλαμβάνουν για πρώτη φορά υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Περισσότερα...

Η Μερόπη Τζούφη είναι η μοναδική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων. Κατέκτησε την πρωτιά και απευθύνει ευχαριστήρια προς τους πολίτες που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της.

Περισσότερα...

Είκοσι σχεδόν εξωκοινοβουλευτικοί μετέχουν στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλά πρόσωπα και νέα πρόσωπα. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως ήταν αναμενόμενο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιστρέφει ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν μετέχει κανένας βουλευτής από την Ήπειρο. Ωστόσο ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής Ιωαννίνων θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία για την συγκεκριμένη θέση.

Περισσότερα...

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων βουλευτών και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Η εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σύγκριση με κείνη που εξ αρχής είχε διαμορφωθεί στην περιοχή. Από τους δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου στη Βουλή θα βρεθεί για πρώτη φορά η Μαρία Κεφάλα καθώς όλοι οι άλλοι έχουν προϊστορία στα έδρανα. Στο Νομό Ιωαννίνων την πρωτιά πήρε ο Κώστας Τασούλας και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης. Ακολουθούν η Μαρία Κεφάλα και ο Γιώργος Αμυράς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ την έδρα κερδίζει η Μερόπη Τζούφη με τον Γιάννη Στέφο να μένει στην δεύτερη θέση και τον Χρήστο Μαντά στην τρίτη. Στο ΚΙΝΑΛ την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κώστας Γάτσιος.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...