Σε νομοθετική παρέμβαση που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στους δήμους και τις περιφέρειες θα προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνηση. Αυτό κατέστησε σαφές ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε με τους δεκατρείς περιφερειάρχες της χώρας. Τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός είχε συναντήσεις με νεοεκλεγμένους δημάρχους μεγάλων δήμων, μεταξύ των οποίων και ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Βασικός άξονας των νομοθετικών παρεμβάσεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο είναι η διασφάλιση της δυνατότητας σε περιφερειάρχες και δημάρχους να έχουν σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης, όπως είναι οι Επιτροπές που λειτουργούν.

Περισσότερα...

Λίγες ημέρες προτού αναλάβει το τρίτο ανώτερο θεσμικό αξίωμα της χώρας, ημέρα μάλιστα που θα συμπέσει και με την προηγουμένη των γενεθλίων του, ο Κώστας Τασούλας έδωσε στο in.gr μία συνέντευξη εφ΄όλη της ύλης για τους στόχους, τις επιδιώξεις και το έργο που θα διατελέσει ως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Περισσότερα...

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης και το χερσαίο του τμήμα από τους Κήπους του Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας καθώς και για τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η έγκριση δόθηκε στις 5 Ιουλίου μετά από γνωμοδοτήσεις που είχαν προηγηθεί από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Το έργο αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του χερσαίου τμήματος του αγωγού «Ποσειδών» μέσω του οποίου μπορεί να τροφοδοτηθεί και η Ήπειρος. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ενεργειακά έργα που είχαν σχεδιαστεί στη χώρα που όμως πάγωσε για αρκετά χρόνια λόγω και των διεθνών συσχετισμών και συμφερόντων.

Περισσότερα...

Οι εκλογές του 2019, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, βουλευτικές πέρασαν στο παρελθόν. Μετά από αρκετούς μήνες προεκλογικής δραστηριότητας και με αναπόφευκτη την ένταση επιστρέφουν οι ρυθμοί της καθημερινότητας. Τα αποτελέσματα των εκλογών σίγουρα θα απασχολήσουν τα κόμματα και τις παρατάξεις το επόμενο διάστημα. Μία γρήγορη σύγκριση μεταξύ του Μαΐου και του Ιουλίου δείχνει την εντελώς διαφορετική αντίδραση του εκλογικού σώματος στις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές. Αποτυπώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι τα κόμματα όλο και λιγότερο –έως καθόλου- μπορούν να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...