Με νομοθετική παρέμβαση που θα γίνει εντός των ημερών θα επιχειρηθεί να λυθούν τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα οποία ανακύπτουν μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε το περίγραμμα όσων θα ακολουθήσουν κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Η νομοθετική παρέμβαση θα διευκολύνει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις παρατάξεων ενώ θα δίνει σε βασικά όργανα διοίκησης του δήμου την πλειοψηφία στην παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου και  περιφερειάρχης. Η νομοθετική παρέμβαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους περισσότερους νέους δημάρχους αλλά και από τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

Περισσότερα...

Νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις της προεκλογικής εκστρατείας, σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, παράλληλα προς το στρατηγικό σχέδιο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Περισσότερα...

Δεκατέσσερα λεπτά διήρκησε η τελετή αγιασμού της Βουλής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:20. Ο κ. Ιερώνυμος κατά την εισόδου του στην αίθουσα της ολομέλειας χαιρέτησε δια χειραψίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά» ενώ αποχωρώντας είχε χειραψία με τον αντιπροεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένο.

Περισσότερα...

13ος Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων. Ο λόγος για τον Κώστα Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων που από σήμερα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους κοινοβουλευτικούς καθώς μετρά 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα βουλευτικά έδρανα. Ο Κώστας Τασούλας εκλέγεται από το 2000 στο Νομό Ιωαννίνων μάλιστα στις περισσότερες αναμετρήσεις πρώτος σε αριθμό ψήφων. Με ένα ρεκόρ 283 ψήφων είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί σε αντίστοιχη ψηφοφορία.

Περισσότερα...

«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στις καλύτερες σχολές του κόσμου» ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...