Την μακροχρόνια παραχώρηση του Παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους φορείς της πόλης των Ιωαννίνων, είτε με μηδενικό είτε με συμβολικό ενοίκιο, ζήτησε η Βουλευτής ΠΕ Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα από τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Περισσότερα...

Την στήριξη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης έχει το αίτημα για ένταξη του Ζαγορίου στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO, με την δέσμευση ότι ο φάκελος θα κατατεθεί το 2021.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Βελλά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός όπου τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο δήμαρχος Πωγωνίου και τοπικοί φορείς.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ- Τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Το δημαρχείο ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην είσοδο ο Δήμαρχος ενώ αρκετή ώρα νωρίτερα είχε φτάσει ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, βουλευτές της Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Περισσότερα...

Την δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού του «Εξοικονομώ» που στην Ήπειρο εξαντλήθηκε σε λιγότερο από μία ώρα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως έγραψε το Epiruspost, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Ήπειρο. Η Περιφέρεια έχει εγκεκριμένο ποσό δέκα εκατομμυρίων το οποίο μπορεί να μεταφερθεί στον κουμπαρά του «Εξοικονομώ» αρκεί να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ο Υπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον Περιφερειάρχη για να αυξηθεί το ποσό» και έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο θα επανέλθει και με καινούρια φάση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...