Οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών η οποία έγινε  στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Περισσότερα...

Το τεράστιο πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη βόσκηση κτηνοτροφικών ζώων στην αλπική λίμνη Δρακόλιμνη και το οροπέδιο των Λιμνών (Λάκκα Τσουμάνη,) εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου Αώου και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, αναδεικνύει με Αναφορά που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Περισσότερα...

Η ποιότητα των υδάτων και η διαχείριση των οικοσυστημάτων του ποταμού Καλαμά και της λίμνης Παμβώτιδας, θα αποτελέσουν αντικείμενο των εργασιών της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής ύστερα από πρόταση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά.

Περισσότερα...

«Όραμα και διάθεση υπάρχουν. Το ίδιο και οι προϋποθέσεις. Όλα τα άλλα είναι ζήτημα χρόνου»… Η επισήμανση ανήκει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας και Κεντρικής Οδού Στέλιο Πενθερουδάκη και γίνεται σε άρθρο του για την ειδική έκδοση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με αφορμή το 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας. Το άρθρο επικεντρώνεται τόσο στις αλλαγές που έχει επιφέρει η Ιόνια Οδός όσο και στη νέα γενιά έργων που αναμένει. Το δεύτερο έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ήπειρο λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν τόσο με την σύνδεση της Πρέβεζας όσο και με την επέκταση προς την Κακαβιά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...