Η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προιόντων του πρωτογενούς τομέα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο πλάνο επίσης της κυβέρνησης μπαίνει η ενίσχυση των συνεταιρισμών, η πράσινη και ευφυής γεωργία και ο εξευρωπαϊσμός αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας. Ένα σχέδιο ασφαλώς φιλόδοξο αλλά και δύσκολο.

Περισσότερα...

Στα Πανεπιστήμια ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Τα νέα τμήματα προέρχονται κυρίως από την συγχώνευση των ΤΕΙ και ήδη πολλά απ’ αυτά περιλαμβάνονται στα μηχανογραφικά δελτία που συμπλήρωσαν πριν λίγες ημέρες οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από διάφορες διαρροές αλλά και δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μία διευκρινιστική ανακοίνωση.

Περισσότερα...

Πρόκληση στην καρδιά της μειονότητας. Ακραίοι κύκλοι, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά «χτύπησαν» στην Κρανιά ανατινάζοντας το μνημείο του Θύμιου Λώλη, οπλαρχηγού με αγώνες δίπλα στον Παύλο Μελά αλλά και στον Ελληνικό Στρατό το 1940 που καταγόταν από το χωριό. Το ίδιο μνημείο είχε γίνει στόχος εθνικιστών και κατά το παρελθόν, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν την μειονότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι δράστες έδρασαν τα ξημερώματα και μάλιστα με αστραπιαίο τρόπο. Έσπασαν και κατέστρεψαν το μνημείο και τοποθέτησαν δυναμίτιδα στο βάθρο. Κατά την έκρηξη τρομοκρατήθηκε όλο το χωριό.

Περισσότερα...

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νομοθετική ρύθμιση για την διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειας παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή την Δευτέρα ώστε να ψηφιστεί άμεσα και να διευκολύνει την λειτουργία της αυτοδιοίκησης μετά το τοπίο που δημιούργησε η απλή αναλογική. Στην Ήπειρο συνεργασίες για πλειοψηφία θα πρέπει να αναζητηθούν στους περισσότερους από δέκα δήμους σε σύνολο δεκαοκτώ.

Περισσότερα...

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εξελέγη ο Σταύρος Καλογιάννης. Η Επιτροπή, στην οποία μετέχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, είναι αρμόδια για την επεξεργασία των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...