Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην τοπική γαλάζια σκηνή με αφορμή την συμπόρευση της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη, της παράταξης δηλαδή που επίσημα στήριξε η Νέα Δημοκρατία με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστερής Παρέμβασης αλλά και του ΚΚΕ. Τα πρώτα τροχιοδεικτικά έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης από στενό συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών αλλά και από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ όπως ήδη έχει διαμηνύσει η Αθήνα στον κομματικό μηχανισμό των Ιωαννίνων η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη κινείται εκτός επίσημης γραμμής του κόμματος στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα...

Καταθέσεις, διαμερίσματα, αυτοκίνητα αλλά και βοσκοτόπια δηλώνουν οι βουλευτές της Ηπείρου όπως προκύπτει από τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σίγουρα δεν κατατάσσονται στους πλέον πλούσιους του κοινοβουλίου αλλά τα εισοδήματά τους δεν είναι ευκαταφρόνητα. Όπως και η γενικότερη εισοδηματική τους κατάσταση. Οι περισσότεροι βουλευτές της Ηπείρου –όσοι μετείχαν στο κοινοβούλιο μέχρι και τον Ιούλιο καθώς τα πόθεν έσχες αφορούν το 2018- έχουν στηρίξει ενεργά την Τράπεζα Ηπείρου καθώς διαθέτουν μερίδια που αγόρασαν κατά τις τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Περισσότερα...

Τα συνεχή κρούσματα κλοπών σε βάρος πολιτιστικών θησαυρών στην ακριτική Κόνιτσα και το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Περισσότερα...

Αντικείμενο της μεγαλύτερης συνεδρίασης του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη αποτέλεσαν τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Στη συνεδρίαση συμμετείχε η Ομόνοια, δια του προέδρου της Βασίλη Κάγιου ο οποίος είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει ενώπιον εκπροσώπων δεκάδων κρατών, οργανισμών και ΜΚΟ, την κατάσταση που βιώνει η μειονότητα καθώς η κυβέρνηση Ράμα αρνείται να συμμορφωθεί με όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες. Έτσι η απόσταση μεταξύ του Νόμου περί εθνικών μειονοτήτων και πραγματικότητας είναι τεράστια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...