Με μία σειρά σημαντικών αλλαγών το Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα σε Δήμους και Περιφέρειες που προκύπτουν από την απλή αναλογική και να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα κατά τη νέα τετραερία. Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την Παρασκευή. Με το νομοσχέδιο δύο ή περισσότερες δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις μπορούν να συμπράξουν, εάν μια από αυτές είναι η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη. Η νέα παράταξη θα λειτουργεί ενιαία και θα θεωρείται ότι είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης ώστε να συγκροτηθούν και τα συλλογικά όργανα διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια τους.

Περισσότερα...

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της Εκκλησίας στα θέματα της ανάπτυξης και προώθησης των προσκυνηματικών περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Περισσότερα...

Ήταν ο άνθρωπος που είχε αυτοαναγορευθεί σε πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς». Είχε διορίσει… υπουργούς, έφτασε στο Δικαστήριο της Χάγης και σε άλλα διεθνή φόρα, διοργάνωνε συνέδρια και εκδηλώσεις στους Αγίους Σαράντα και ζούσε πλουσιοπάροχα στην Ολλανδία. Ο Φεστίμ Λάτο δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό κοντά στον τόπο κατοικίας του και οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι απέδωσαν το θάνατό του στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Ο μύθος βέβαια καταρρίπτεται γρήγορα και μαζί αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη με την «Δημοκρατία της Τσαμουριάς».

Περισσότερα...

Σε διαβούλευση μπαίνει από το υπουργείο Παιδείας, η διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας για ψήφιση στη Βουλή.

Περισσότερα...

Περιζήτητες γίνονται οι θέσεις των διοικητών σε ΥΠΕ και νοσοκομεία. Γαλάζια στελέχη κυρίως, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την στελέχωσή τους, η οποία ωστόσο είναι άγνωστο με ποια διαδικασία και ποιους κανόνες θα γίνει.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...