Προτεραιότητα αποτελεί για τον Δήμο Ιωαννιτών ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιβάλει η εποχή μας, προωθώντας πρωτοβουλίες και προσπάθειες, οι οποίες μέσω της τεχνολογίας και των καινοτόμων εφαρμογών, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Περισσότερα...

Σε νέα αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας προχωρά η κυβέρνηση, μετά και τις αντιδράσεις αρκετών επαγγελματιών για την παρατεταμένη ύφεση που βιώνουν, αναμένοντας να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους. Tις ανακοινώσεις για τη νέα άρση μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η θετική εξέλιξή τους επιτρέπουν την επίσπευση του ανοίγματος των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Περισσότερα...

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν μαζικά τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό στο σύνολο των εργαζόμενων του ΕΣΥ έδωσε το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Υγείας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των επαγγελματιών υγείας, που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων που θα διεξαχθεί, κατ’ αρχάς, στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.».

Περισσότερα...

Μία διοικητική τακτοποίηση αφορά το άρθρο 21 του Νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή για την ανασυγκρότηση των ΥΠΕ, η οποία μάλιστα έρχεται από το παρελθόν. Παρότι η πρώτη ανάγνωση του άρθρου παραπέμπει σε ουσιαστική αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών αυτό δεν ισχύει τουλάχιστον προς το παρόν. Έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υγείας, ανέφεραν στο Epiruspost, ότι στο σχεδιασμό είναι να αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια των ΥΠΕ και να διορθωθούν προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει η 6η λόγω της τεράστιας περιοχής που περιλαμβάνει, κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να προχωρήσει στην παρούσα φάση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...