Επιστολή με σημαντικές επισημάνσεις απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας  Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, απαντώντας σε σχετική ευχετήρια εξ ονόματος του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης που του είχε απευθύνει ο Πρόεδρ;oς της  Βασίλης Κάγιος, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Περισσότερα...

Θέση στα χίλια καλύτερα του κόσμου έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με την λίστα Σαγκάη, μία από τις τρεις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις. Μεθοδολογικά αξιολογείται κάθε Πανεπιστήμιο που διαθέτει σημαντικά βραβεία, ερευνητές των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση και επίδραση και άρθρα και δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Από το 2003 που ξεκίνησε η δημοσίευση της κατάταξης περισσότερα από 1800 πανεπιστήμια αξιολογούνται, κατατάσσονται κι έτσι δημιουργείται ο πίνακας με τα χίλια καλύτερα του κόσμου.

Περισσότερα...

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έχουν επιλέξει οι περισσότεροι νέοι δήμαρχοι για την ορκωμοσία τους και την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ώρα της ευθύνης λοιπόν, τρεις μήνες μετά τις εκλογές έφτασε και μαζί έφτασε η στιγμή όπου θα δοκιμαστούν στην πράξη δυνατότητες συνεργασιών και συγκλίσεων, απαραίτητες μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής παρά τις ρυθμίσεις που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Και οι συνεργασίες είναι απαραίτητες όχι μόνο στους μεγάλους δήμους αλλά και στους μικρότερους καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου οι νέοι δήμαρχοι διαθέτουν και την απόλυτη πλειοψηφία.

Περισσότερα...

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Ανάπτυξης που σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην Ήπειρο!!! Το θέμα ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με το χαρτοφυλάκιό του καθώς αφορούσε στα σκουπίδια και μάλιστα σ’ αυτά της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων. Ανάπτυξη και σκουπίδια προφανώς δεν μπορούν να ταυτιστούν ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι δευτερευούσης σημασίας. Το σημαντικό είναι ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης (όχι ο Υπουργός Εσωτερικών ή Περιβάλλοντος) προανήγγειλε την μεταφορά απορριμμάτων από τα Ιόνια Νησιά στην Ήπειρο, δηλαδή στα Γιάννινα!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...