Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται χιλιάδες αγρότες και στην Ήπειρο μετά τα «ήξεις αφήξεις» για τον διπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών από τον Ιανουάριο. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και πάλι από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση –στα χωριά θυμούνται ακόμη τα βαριά χαράτσια από την προηγούμενη θητεία του- ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με αυτές το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπει έξι κλάσεις, με την πρώτη να ξεκινά από μηνιαία εισφορά 220 ευρώ και την 6η να φτάνει τα 530 ευρώ, ενώ μια έβδομη για νέους ασφαλισμένους θα προβλέπει εισφορά κάτω των 200 ευρώ.

Περισσότερα...

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους. Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων».

Περισσότερα...

Το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων αλλά και της μεταφοράς του Κλειστού από το Ελληνικό φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο καθώς και πέντε ακόμη συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές.

Περισσότερα...

Για «εγκληματική πολιτική» και «λάθη» στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται από το πρωί στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο νομό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...