Ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική ζητά από τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο παραγωγό απορριμμάτων στην Ήπειρο. Ο ΦΟΔΣΑ πριν από τρεις μήνες «ψήφισε» τα τέλη καθιερώνοντας ενιαίο συντελεστή για όλους τους Δήμους, όμως στην πορεία διαπίστωσε ότι αυτό που ενέκρινε ήταν… σχέδιο! Έτσι έχει υποβάλλει το σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής για γνωμοδότηση και στα δεκαοκτώ δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου. Ήδη σχετικές αποφάσεις έχει λάβει ο Δήμος Φιλιατών αλλά και ο Δήμος Ζηρού. Εκεί ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Νίκος Καλαντζής, ενώπιον των συμβούλων του δικού του δήμου, δήλωνε ότι οποιοδήποτε σενάριο πέραν αυτού του ενιαίου τιμολογίου θα είναι εφιαλτικό…

Περισσότερα...

Η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών είναι ένα από τα θέματα για τα οποία θα λάβει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Περισσότερα...

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Περισσότερα...

Δύο από τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου ενέκριναν μέχρι στιγμής την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ, η οποία προ τριμήνου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών. Στην πορεία ο ΦΟΔΣΑ ανακάλυψε ότι αυτό που ενέκρινε και προκάλεσε αντιδράσεις δεν ήταν η τιμολογιακή πολιτική αλλά το σχέδιο αυτής!!! Και τώρα προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση ζητά τις αποφάσεις από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς η εισήγηση για τα τέλη που οδηγούν σε αύξηση του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων σε σχέση με όσα πληρώνουν μέχρι σήμερα οι Δήμοι, να παρουσιάζει αλλαγές ή τροποποιήσεις!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...