Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων καθώς και των συμβούλων των Κοινοτήτων.  Ο νέος δήμαρχος, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του αλλά και άλλων παρατάξεων έδωσε πολιτικό όρκο ο οποίος προηγήθηκε του θρησκευτικού. Παράλληλα ο κ. Ελισάφ με την ομιλία του έδωσε το περίγραμμα βάση του οποίου θα πορευτεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ιεράρχησε τις άμεσες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που αναλαμβάνει την 1η Σεπτέμρβη.

Περισσότερα...

Σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης, παρουσία δύο γενικών γραμματέων του Υπουργείου Εσωτερικών, βουλευτών και όλων των δημάρχων έγινε η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος  ενώ παρέστη και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως. Μάλιστα προηγήθηκε η ομιλία του Μητροπολίτη ο οποίος ζήτησε από όλους να συνεργαστούν ώστε «όλοι μαζί να δούμε τον τόπο να προκόβει». Μετά την θρησκευτική τελετή ακολούθησε ο πολιτικός όρκος που έδωσαν αρκετά μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβαν η πολυσυζητημένη το τελευταίο διάστημα μονάδα βιοαερίου που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Μαζαράκι καθώς και δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα στον Καλαμά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...