Σε μετωπική σύγκρουση Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα της αντικατάστασης του οδικού φωτισμού στην πόλη των Ιωαννίνων. Θέμα που έχει παρελθόν και όπως φαίνεται θα έχει και μέλλον! Το νέο θερμό επεισόδιο ξέσπασε με αφορμή την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά την ερχόμενη Τρίτη. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει μέσω της διαδικασίας αυτής να ενταχθεί στη μεγάλη παρέμβαση αντικατάστασης του οδικού φωτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού HELENA.

Περισσότερα...

Περισσότερα τετραγωνικά για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και μείωση των συντελεστών στα τέλη ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα...

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να δώσουν και πάλι ζωή στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων ξεκινούν καθώς από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών. Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που πλήττονται από τον κορονωϊό ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να ικανοποιηθεί η ανάγκη των επιχειρηματιών να έχουν περισσότερο χώρο για να προσθέσουν τραπεζοκαθίσματα καθώς με τα μέτρα για την προστασία από την διάδοση του ιού θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ίσως και λιγότερα από το 50% από ότι στο παρελθόν. Ο κλάδος μετρά ήδη μεγάλες απώλειες και οι όροι της επανεκκίνησης είναι εξαιρετικά αυστηροί γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων αλλά και θέσεων εργασίας. Ήδη το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την ΚΕΔΕ ώστε να βρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρηματιών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...