Τις βάσεις για την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος έργων, ειδικά στον τομέα των οδικών υποδομών έβαλε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με αποφάσεις που έλαβε στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την δημοπράτηση παρεμβάσεων 6,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των οποίων θα αντιμετωπιστούν και θα επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, η  Περιφέρεια Ηπείρου σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν για την πανδημία του κορωνοϊού συνέχισε τις δραστηριότητές της, καταβάλλοντας  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη.

Περισσότερα...

-Τι αποφάσισε η Οικονομική, τι λένε οι παρατάξεις - Το πρώτο βήμα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών έγινε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την ωρίμανση του έργου. Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ήδη έχει ετοιμάσει παρόμοια έργα με την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων. Η συνεδρίαση δεν ήταν ανέφελη καθώς αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη, οι οποίοι διαφωνούν με την συγκεκριμένη επιλογή και με την διαδικασία.

Περισσότερα...

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» αποτέλεσαν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ με την επικεφαλής της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Περισσότερα...

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία για την πλήρη ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και ένα από τα μεγαλύτερα που εκτελούνται στην Ήπειρο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Την ανακοίνωση για έναρξη των εργασιών, έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.  Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την περίφραξη του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατασκευαστεί ο κόμβος  στην  έκταση που  είναι υπό απαλλοτρίωση.  

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...