Μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση ξεκίνησε η κατεδάφιση των κτιρίων του παλιού Χατζηκώστα που είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο προκειμένου την θέση τους να πάρουν νηπιαγωγεία. Ο Δήμος ολοκλήρωσε την διαδικασία για την έκδοση της άδειας κατεδάφισης από την Πολεοδομία και οι εργασίες ξεκίνησαν με την συνδρομή συνεργείων του διέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου η κατεδάφιση οφείλεται στην πολιτική βούληση που υπάρχει να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς ώστε να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση των μαθητών.

Περισσότερα...

Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου στην επιστολή του Γιώργου Ζάψα για αλλαγές στην κατασκευή της Νιάρχου. Για το έργο έχει υπογραφεί ήδη η σύμβαση και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ καθιστά αδύνατη την τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου. Πριν την τελική υποβολή της μελέτης από την Περιφέρεια έγιναν βελτιώσεις που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των κατοίκων και των επιχειρήσεων. Η επαναφορά ζητημάτων αλλαγής της μελέτης ακόμη κι αν ήταν εφικτή θα προκαλούσε καθυστέρηση και πιθανότατα απένταξη του έργου, τονίζεται στην απάντηση της Περιφέρειας.

Περισσότερα...

Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση επί του συνόλου των δράσεων Πολιτικής Προστασίας έγινε κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που συνεδρίασε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...