Απαντήσεις σε υψηλούς τόνους με βασικό αποδέκτη τον Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και παράλληλα όσους καταψήφισαν την ενεργειακή αναβάθμιση στο Δήμο Ιωαννιτών έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε τόσο στο τεχνικό όσο και στο πολιτικό σκέλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν δέχεται καμία σκιά περί αδιαφάνειας. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω  σε κανέναν να το πει αυτό. Δεν μπορεί το έργο της Περιφέρειας να είναι διαφανές, δεν  μπορεί το έργο της Πρέβεζας να ελέγχεται και να εγκρίνεται από τους αρμόδιους χρηματοπιστωτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα αντίστοιχα έργα στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα να χαρακτηρίζονται ως αδιαφανή», τόνισε.

Περισσότερα...

Οι πρώτες ζεστές ημέρες, πριν ακόμη εισέλθουμε στο καλοκαίρι, έφεραν και τα πρώτα προβλήματα στην υδροδότηση τόσο περιοχών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων όσο και σε άλλες κοινότητες της Ηπείρου. Τα προβλήματα δημιουργούνται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους αλλά και τους πολίτες. Σημειώνεται δε ότι ο χειμώνας που προηγήθηκε επιφύλαξε λιγότερες βροχές από τα προηγούμενα χρόνια και έκανε αρνητικό ρεκόρ χιονοπτώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εμπλουτισμό των υπόγειων πηγών νερού.

Περισσότερα...

Τα προσβλητικά σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τους γείτονες –Ηπειρώτες και Αιτωλοακαρνάνες- παρά την συγνώμη που ζήτησε στη συνέχεια, εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Τόσο από φορείς όπως είναι ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας όσο και από πολίτες. Τριγμοί έχουν προκληθεί και στο ίδιο το Επιμελητήριο το οποίο επίσημα μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει. Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, ζητά από τον Δήμο Λευκάδας να πάρει επίσημα θέση αποδοκιμάζοντας τους χαρακτηρισμούς του προέδρου.

Περισσότερα...

Δέκα απαντήσεις, στα τεχνοκρατικά θέματα που έθεσε με την τελευταία της ανακοίνωση (αναλυτικά εδώ) η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 Τατιάνα Καλογιάννη, δίνει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...