Ο Νίκος Γεωργάκος είναι ο νέος δήμαρχος Πρέβεζας ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον σημερινό Χρήστο Μπαίλη. Άνετη επικράτηση του Χρήστου Τσιρογιάννη στην Άρτα, ανατροπή στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με τον… πρώην να κερδίζει τον νυν, το ρεκόρ αποχής καταγράφεται στο δήμο Σουλίου, ενώ στον Δήμο Νικολάου Σκουφά εξελέγη η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο. Ο δεύτερος γύρος επεφύλαξε εκπλήξεις, είχε ανατροπές και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στους Δήμους της Ηπείρου. Οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντελώς νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Αυτό που δημιουργεί η απλή αναλογική.

Περισσότερα...

Οκτώ παρατάξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, εννέα στο Δήμο Ιωαννιτών και δεκάδες άλλες στους υπόλοιπους Δήμους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Στην συνέχεια εκπρόσωποι από κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων παρέλαβαν τις αποφάσεις για τις περιοχές τους ώστε με βάση αυτές να ξεκινήσει σταδιακά των τύπωμα των ψηφοδελτίων. Στην τελική ευθεία λοιπόν για την αναμέτρηση που θα αναδείξει την επόμενη Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις Δημοτικές Αρχές των οκτώ δήμων στο Νομό Ιωαννίνων, δεκαοκτώ σε όλη την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Μόνο σοβαρά περαιτέρω προβλήματα δημιουργεί το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο στην Παιδεία αντί για λύσεις και βελτιώσεις τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας.  Επιπλέον αναφέρθηκε και στο συνεχιζόμενο απαράδεκτο πρόβλημα της Ζωσιμαίας που από το 2015 παραμένει μη ενιαία σχολική μονάδα, μόνο ως Πρότυπο Γυμνάσιο χωρίς συνδεδεμένο και Πρότυπο Λύκειο όπως όλα τα υπόλοιπα ιστορικά σχολεία. 

Περισσότερα...

Σε ένα δύσκολο σταυρόλεξο εξελίσσεται η εκλογική μάχη στο Δήμο Ιωαννιτών. Οι παρατάξεις είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά ενώ το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί την εκλογική μάχη είναι η αδυναμία των κομμάτων να παρέμβουν σε βαθμό που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση. Αν συμφωνούν όλοι σε κάτι είναι ότι οι εκλογές που θα γίνουν σε λίγες ημέρες είναι εντελώς διαφορετικές από όσες προηγήθηκαν. Είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται με την απλή αναλογική, γεγονός από το οποίο θα προκύψει ένα δημοτικό συμβούλιο όπου δεν θα υπάρχουν ισχυρές πλειοψηφίες και θα απαιτηθούν συνεργασίες για την επόμενη τετραετία.

Περισσότερα...

Πενήντα τέσσερις υποψηφίους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας παρουσίασε ο Νίκος Γκόντας.  Ανάμεσά τους οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Βλέτσας και Νίκος Μακόπουλος και Νίκος Τσόλης ενώ μετέχουν αρκετά πρόσωπα από τα μακρά διαδρομή της παράταξης αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι. Η ανοιχτή εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου. Ο πρώην δήμαρχος πραγματοποίησε και την πρώτη ομιλία η οποία ήταν επικεντρωμένη κυρίως στα έργα που έγιναν κατά τις δύο θητείες του. Η  σύγκριση άλλωστε μεταξύ της οκταετίας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν ένας από τους πιο κεντρικούς άξονες της ομιλίας.

Περισσότερα...