KOLONA DEHΝα που συνέβη κι αυτό! Δύο άτομα, 21 και 32 ετών, συνελήφθησαν επειδή έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα! Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στις Εργατικές Κατοικίες.

Όπως ανακοινώθηκε είχαν παρέμβει σε στύλο της ΔΕΗ και από κει έπαιρναν ηλεκτρικό ρεύμα.

Πρόκειται για μία πράξη επικίνδυνη για τη ζωή των ιδίων.

Και οι δύο είναι από το Αφγανιστάν και πέρα από την κατηγορία της «ρευματοκλοπής» αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

MEGAROΜε δύο μόλις αστυνομικούς ενισχύεται η Διεύθυνση Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων που γίνονται. Έτσι τα κενά παραμένουν  τεράστια και τα προβλήματα, με δεδομένες τις συχνές μετακινήσεις δυνάμεων στη Θράκη, μεγαλώνουν. Παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού, οι δυσκολίες δεν μπορεί παρά να πολλαπλασιάζονται.

Το γεγονός ότι από τις τακτικές μεταθέσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων δεν ενισχύεται στην ουσία καθόλου, προκαλεί την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, η οποία αποτυπώνεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Περισσότερα...

PRYTANHS PATRASΝα που συμβαίνουν κι αυτά.... Αντιδρά, λέει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών στο σχέδιο Αθηνά. Μάλιστα δηλώνει ανυποχώρητος σε τι νομίζετε; Στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του Πανεπιστημίου Πατρών, σε Πανεπιστήμιο Πατρών- Δυτικής Ελλάδας.

 

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης , η αντίδραση δεν είναι μόνο για λόγους σημειολογίας αλλά ουσίας καθώς χρειάστηκαν δεκαετίες προκειμένου με τον τίτλο Πανεπιστήμιο Πατρών , το ίδρυμα της Πάτρας να περάσει τα σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας  και να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Περισσότερα...

KENTRO METANKΣημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Περιφέρεια της Ηπείρου θα επιλύσει το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε επίσημα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Από τη μία το Κέντρο θα δώσει την δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε κατάλληλες συνθήκες ένας σημαντικός αριθμός κρατουμένων λαθρομεταναστών κι από την άλλη θα ανακουφίσει τα αστυνομικά τμήματα, καθώς τα κρατητήρια σήμερα είναι ασφυκτικά γεμάτα και τα προβλήματα αναπόφευκτα.

Η λειτουργία του Κέντρου είναι βέβαιο ότι θα μειώσει και την αστυνομική δύναμη που κάθε μήνα θα πρέπει να μετακινείται από την Ήπειρο προς τη Θράκη με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αστυνόμευση στην περιοχή.

Περισσότερα...

LAPATOΕίναι από τις φορές όπου οι λέξεις στέκονται μικρές, αδύναμες, λίγες για να περιγράψουν τον πόνο, το μέγεθος της οδύνης. Ένα βουβό ποτάμι κόσμου, φίλοι, συγγενείς, αγαπημένοι, συνόδευσαν τον νεαρό Σταύρο Λισγάρα στο τελευταίο ταξίδι. Εκεί στον Κατσικά, στον τόπο που μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα του όνειρα, έμειναν μόνο δάκρυα.  

Πάνδημη η κηδεία  του. Εκεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, αντιδήμαρχοι. Εκεί ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος όπου επί τέσσερις μέρες έζησε λεπτό προς λεπτό την αγωνία της επιχείρησης για τον εντοπισμό του.

Περισσότερα...