Για επιστροφές μόνο για πολύ ειδικούς λόγους στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έκανε λόγο σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ.

Περισσότερα...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Ηπείρου που επλήγησαν από τον σεισμό, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. Η κήρυξη αφορά χρονικό διάστημα έξι μηνών και σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν και να γίνει διαχείριση των συνεπειών από την σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ. Δεκάδες πολίτες έχουν χάσει τα σπίτια τους και διαμένουν πρόχειρα σε ξενοδοχεία ενώ η Περιφέρεια και ο Δήμος Πάργας αναζητούν λύση μέσω κοντέινερ.

Περισσότερα...

Σε 331 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά και τα νέα 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας τα 49 κρούσματα αφορούν το τελευταίο 24ωρο και τα άλλα 54 προηγούμενα 24ωρα τα οποία όμως κοινοποιήθηκαν σήμερα λόγω φόρτου εργασίας στα εργαστήρια αναφοράς.

Περισσότερα...

Τον περιορισμό της κυκλοφορίας στο ελάχιστο ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποιώντας με αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις ενώ την ίδια ώρα ζητείται με ένταση από πολλές περιοχές της χώρας να σταματήσουν οι επιστροφές σε εξοχικά ή τα πατρικά σπίτια που υπάρχουν σε χωριά καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοιού. Η απόφαση για κλείσιμο των ξενοδοχείων τίθεται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενώ οι τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων είναι αυτές που θα αποφασίσουν για το ένα κατάλυμα που πρέπει να είναι ανοιχτό σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Περισσότερα...