Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και την τελική εκτίμηση της Singular Logic η  Χρυσή Αυγή δεν περνά το όριο του 3% και έτσι μένει εκτός της νέας Βουλής.

Περισσότερα...

Ο Νίκος Γεωργάκος είναι ο νέος δήμαρχος Πρέβεζας ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον σημερινό Χρήστο Μπαίλη. Άνετη επικράτηση του Χρήστου Τσιρογιάννη στην Άρτα, ανατροπή στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με τον… πρώην να κερδίζει τον νυν, το ρεκόρ αποχής καταγράφεται στο δήμο Σουλίου, ενώ στον Δήμο Νικολάου Σκουφά εξελέγη η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο. Ο δεύτερος γύρος επεφύλαξε εκπλήξεις, είχε ανατροπές και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στους Δήμους της Ηπείρου. Οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντελώς νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Αυτό που δημιουργεί η απλή αναλογική.

Περισσότερα...

Καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία η οποία φαίνεται ότι θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση δίνουν τα στοιχεία από τα exit poll που ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο της κάλπης.  Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρώτο κόμμα και φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεδομένη θεωρείται και η αυτοδυναμία και μάλιστα η «καθαρή». Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ και τέταρτο είναι το ΚΚΕ. Μάχη για να μπουν στη Βουλή αναμένεται να δώσουν τα τρία μικρότερα κόμματα σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των exit poll.

Περισσότερα...

Οκτώ παρατάξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, εννέα στο Δήμο Ιωαννιτών και δεκάδες άλλες στους υπόλοιπους Δήμους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Στην συνέχεια εκπρόσωποι από κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων παρέλαβαν τις αποφάσεις για τις περιοχές τους ώστε με βάση αυτές να ξεκινήσει σταδιακά των τύπωμα των ψηφοδελτίων. Στην τελική ευθεία λοιπόν για την αναμέτρηση που θα αναδείξει την επόμενη Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις Δημοτικές Αρχές των οκτώ δήμων στο Νομό Ιωαννίνων, δεκαοκτώ σε όλη την Ήπειρο.

Περισσότερα...