Γράφει Άγγελος Κολέμπας

Στο Δελβινάκι Πωγωνίου την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 το ΔΕΑΠ, δια χειρός του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Αντρέα, έκοψε   την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία επίσης, του δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, των αντιδημάρχων, του προέδρου του ΔΕΑΠ Απόστολου (Λάκη) Παπαϊωάννου, του πρώην δημάρχου Μενέλαου Βίλη, των μελών του και πλήθους κόσμου.

Περισσότερα...

APLATEIA X1

Ο πύργος του Τάτλιν που στήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης τόσο στους δρόμους και τα καφέ της πόλης, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί μάλιστα οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά ενώ συνάμα έχουν δημιουργηθεί ομάδες, που άλλες με χιούμορ και άλλες με έντονο ύφος καλούν τους πολίτες να απομακρύνουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πλήθος σχολίων έχει δεχθεί στο προσωπικό του προφίλ και ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας.

Περισσότερα...

eyaggelou fil

Γράφει: Φίλιππος Ευαγγέλου

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβάλλονται από 6 έως 20 Νοεμβρίου 2017.

Οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετάθεση μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων: https://teachers.minedu.gov.gr

Περισσότερα...

parking mixanakia1

Γράφει: Σπύρος Νίκος

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 14:10 επί της 28ης Οκτωβρίου απέναντι από την EUROBANK, στο σημείο συνάντησης Μουλαϊμίδου με 28ης Οκτωβρίου είναι σταματημένο το όχημα («κλούβα») της Τροχαίας με αριθμό Ε.Α. 27756 και ο οδηγός έχει κατέβει στο πεζοδρόμιο και μοιράζει κλήσεις στα αυτοκίνητα των άτυχων που είχαν την έμπνευση να σταθμεύσουν τα ΙΧ τους στο τμήμα εκείνο που πλέον έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος φορτοεκφορτώσεως και ανεφοδιασμού των καταστημάτων.

Κάποιοι άλλοι, σίγουρα θα πρέπει να αισθάνονται πιο τυχεροί καθώς είχαν παρκάρει τα μηχανάκια τους επί της Μουλαϊμίδου, δηλαδή πάνω στον πεζόδρομο (...) και ο ίδιος τροχονόμος δεν τα είχε δει...

Περισσότερα...

XARALAMPOS KONSTANTINOY

Γράφει: Χαράλαμπος Κωνσταντίνου

Το σχολείο συνιστά θεμελιώδη κοινωνικό θεσμό με συγκεκριμένους παιδαγωγικούς, κοινωνικοποιητικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς, με αδιαμφισβήτητη προτεραιότητά του τη διαμόρφωση κοινωνικών στάσεων που άπτονται της ανθρώπινης και κοινωνικής συμπεριφοράς. Με την έννοια αυτή, από τις χαρακτηριστικότερες επιδιώξεις του είναι η δημιουργία προτύπων συμπεριφοράς, κινήτρων και, ασφαλώς, η παιδαγωγική επιβράβευση του μαθητή, η οποία ενισχύει και ανατροφοδοτεί την εκπαιδευτική διαδικασία, διευκολύνοντας και εδραιώνοντας τους μαθησιακούς στόχους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το σχολείο, μέσα από τυπικές-κανονιστικές (βαθμολογίες τριμήνων, διαγωνισμάτων κ.λπ) ή παράλληλες (επαίνους, σημαιοφόρους, παραστάτες κ.λπ.) διαδικασίες αφενός προετοιμάζει τον μαθητή για τους βασικούς κανόνες και τις πρακτικές της ενήλικης κοινωνικής κανονικότητας και αφετέρου επιβραβεύει την προσπάθεια και την επίδοσή του σε σχέση με τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους που διέπουν τη λειτουργία του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...