Του Γιάννη Στέφου

Η σημερινή κυβέρνηση από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της έκανε μια συνειδητή επιλογή με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η επιλογή αυτή έθετε την τοπική αυτοδιοίκηση στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια και τη μόχλευση χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία βάλτωναν επί σειρά ετών. Η συνειδητή αυτή επιλογή έχει αποφέρει ορισμένα μετρήσιμα αποτελέσματα, όσον αφορά τη χρηματοδοτική ροή προς τους δήμους της χώρας και το έργο που παράγεται. Φέρει δε το όνομα «ΦιλόΔημος».

Περισσότερα...

Γράφει: Μωυσής Ελισάφ

"Αν θέλουμε μια ένδειξη της δημοκρατίας αυτή δεν μπορεί να είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά ο αριθμός των εκτός της πολιτικής χώρων στους οποίους ασκείται το δικαίωμα ψήφου".
Ν. Μπόμπιο

Περισσότερα...

Γράφει: Σπύρος Σουρέλης

Αφορμή για το άρθρο μου αποτέλεσε ένα δημοσίευμα που αναφέρει ότι το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, το οποίο ανήκει στο Δήμο Νέας Σμύρνης, θα κατεδαφιστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου, 40 χρόνια από όταν εγκαινιάστηκε και στη θέση του θα κατασκευαστεί μέσα σε 36 μήνες ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο που θα κοστίσει 21.000.000€ !!! χωρητικότητας 3.500 θεατών, που σε πολιτιστικές εκδηλώσεις θα φτάνει τις 5.500 θέσεις.

Περισσότερα...

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ακούγεται ολοένα περισσότερο στα Βαλκάνια. Πολλοί φοβούνται την αυξανόμενη προσέγγιση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο. Ιδίως οι Σέρβοι. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Περισσότερα...

Του Χρήστου Τσιρογιάννη- Δημάρχου Αρταίων

 Όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τον «Κλεισθένη», το Νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην την Αυτοδιοίκηση εισάγοντας νέες πρακτικές, στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν πρωτίστως οι αυτοδιοικητικοί, αλλά και οι πολίτες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...