Περισσότερα από 90.000 παιδιά υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2018, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που παρουσίασε σήμερα ο οργανισμός. Σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται παιδιά και νεογνά, που έλαβαν υπηρεσίες υγείας, περιστατικά βίας, εξαφανίσεις, υλική υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και μαθητές, που συμμετείχαν σε διαδραστικές παρεμβάσεις. Επίσης, 6.479 απασχολήθηκαν δημιουργικά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Περισσότερα...

Οι φτωχότερες κοινωνικές ομάδες πεθαίνουν σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα σε σχέση με τις πλουσιότερες, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα, κάτι που προκαλεί ανησυχία για το γεγονός ότι οι περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η αύξηση στο κόστος διαβίωσης θέτουν τους πιο ευάλωτους «μακριά από τα συλλογικά οφέλη», αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

Περισσότερα...

Οκτώβριος του 2013. Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη περνούσε σε χέρια ιδιωτών. Έναντι του ποσού των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Η αγοραπωλησία χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο, αλλά έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Άλλωστε φρόντισε γι’ αυτό όχι μόνο η τότε Κυβέρνηση αλλά και η σημερινή, αφού η δέσμευσή της να ανοίξει τον φάκελο και να τον επανεξετάσει έμεινε για πάντα στα χαρτιά. Οι θιασώτες της ιδιωτικοποίησης –και ήταν πολλοί τότε- έβλεπαν να έρχεται μια νέα εποχή.. Έβλεπαν μεγάλες επενδύσεις να καταφτάνουν και τα ρωσικά ρούβλια να πνίγουν την Ήπειρο. Η κτηνοτροφία να ανθεί και οι κτηνοτρόφοι να ανταμείβονται για τους κόπους τους..

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...