Του Βασίλη Βλέτσα

Το πανέμορφο φυσικό τοπίο που περιβάλει το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, το μοναδικό για τη γραφικότητά του νησάκι,  το ιστορικό κάστρο και τα αρχαιολογικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά μνημεία της πόλης, συγκινούν την κοινή αισθητική. Οι εμβληματικές αλλά και οι ήπιες, προσεγμένες οικιστικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν μια δεκαετία από την παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική πρωτοπορία με Δήμαρχο το Νίκο Γκόντα, συμβαδίζουν και πείθουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό και επιφυλακτικό δημότη αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες. Αναμφισβήτητα ο συνδυασμός φυσικού κάλους και ανθρώπινης παρέμβασης μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία αισθητικής στην πόλη μας μεταμορφώνοντας την  σε μια απ’ τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Περισσότερα...

Γράφει: Σπύρος Σουρέλης

Έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την εποχή που διοργανώθηκε το πρώτο προεκλογικό τηλεοπτικό debate στις Η.Π.Α. και από τότε αυτή η μορφή δημοσίου διαλόγου έχει καθιερωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των προηγμένων δημοκρατικών χωρών σε πλείστες εκλογικές αναμετρήσεις.

Περισσότερα...

Του Νίκου Γκόλα

Ο τουριστικός κλάδος στα Ιωάννινα, κατά την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που ταλάνισε τη χώρα, επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και δυναμική ανάπτυξης. Επέδρασε ως ισχυρό οικονομικό ανάχωμα και συνέβαλε, ως ένα βαθμό, στην ομαλότερη απορρόφηση των βίαιων κραδασμών και των απότομων αναπροσαρμογών στην κοινωνική καθημερινότητα των πολιτών.

Περισσότερα...

106 χρόνια μετά… Από την ημέρα εκείνη που ο ελληνικός στρατός έμπαινε ελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί ένας πολύμηνος αγώνας, σκληρές μάχες, νεκροί που η θυσία τους έγινε τραγούδι, ποίημα, πηγή έμπνευσης. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων ήταν μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία της χώρας. Για πολλούς λόγους. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων όμως είχε προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα εθελοντισμού και φιλελληνισμού. Δίπλα στους στρατιώτες βρέθηκαν Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Από την Αμερική, από την Αίγυπτο, από την Ευρώπη… Ήρθαν Κύπριοι, Κρήτες, Μανιάτες… Παρόντες οι Γαριβαλδινοί!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...