Ενδεικτικά των αντιλήψεων των Ελλήνων σχετικά με τη θέση των γυναικών στην πολιτική είναι τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας «Διερεύνηση και καταγραφή αντιλήψεων και πεποιθήσεων για θέματα συμμετοχής και εκπροσώπησης γυναικών σε δομές λήψης πολιτικών αποφάσεων», η οποία υλοποιείται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Περισσότερα...

Γράφει: Μάριος Βαβάτσικος

Το πρόγραμμα της παράταξής μας έχει σπουδαίες ιδέες και σοβαρές προτάσεις πάνω σε μία σειρά από θεματικές ενότητες. Επιτρέψτε μου όμως να ξεχωρίσω, από προσωπικό πρωτίστως ενδιαφέρον, την ενότητα της προστασίας και ανάδειξης του Περιβάλλοντος και ειδικότερα το θέμα της Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ίσως πιο ταιριαστός τίτλος από τον παραπάνω, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους σαν τον Στάθη Σιούτη. Επιχειρηματίας και άνθρωπος της αγοράς αποτελεί για την πόλη μας ένα δυνατό χαρτί όσον αφορά τα τουριστικά θέματα και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Γράφει: Άγγελος Νάτσικας

Στη συλλογική συνείδηση, η οποία βέβαια σε τεράστιο βαθμό καλλιεργείται πλέον από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως η εποχή που ζούμε έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη: από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, και την οικονομική κρίση έως την όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ πολλαπλών κοινωνικών ομάδων, είναι προφανές ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, μια σειρά από τεράστια προβλήματα απαιτούν λύση, η οποία δε μπορεί να έρθει παρά μέσα από την κοινή προσπάθεια, και σίγουρα όχι από την απόφαση λίγων πίσω από κλειστές πόρτες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...