Σε έντονο καθοδικό ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της βρίσκεται η Ελλάδα από το 2011, οπότε και καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων για πρώτη φορά μετά την περίοδο της Κατοχής του 1944.

Περισσότερα...

Με μόλις έναν μήνα να έχει απομείνει στο ημερολόγιο οι αργίες του 2019 είναι ελάχιστες και συγκεκριμένα μόλις δυο. Και συγκεκριμένα η 25η Δεκεμβρίου, δηλαδή τα Χριστούγεννα (ημέρα Τετάρτη φέτος) και η επομένη: Η Σύναξη της Θεοτόκου, στις 26 Δεκεμβρίου 2019 και ημέρα Πέμπτη. Ποιες αργίες περιμένουμε στο τέλος του 2019 και ποιες από το 2020 κι έπειτα;

Περισσότερα...

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου -  Η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού (Άκτιο-Αμβρακία), αποτελεί ασφαλώς ένα σημαντικό έργο για ολόκληρη τη Βορειοδυτική  Ελλάδα. Η κάθετη αυτή σύνδεση του Ακτίου με την Ιόνια οδό, θα άρει τη συγκοινωνιακή απομόνωση της ευρύτερης παραλιακής ζώνης, θα αξιοποιηθούν  περαιτέρω το αεροδρόμιο και η υποθαλάσσια ζεύξη  και ολόκληρη η περιοχή θα πάρει μια μεγάλη «αναπτυξιακή ανάσα».  Δυστυχώς όμως, αν και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, με εξασφαλισμένη μάλιστα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εξελίσσεται σε ένα νέο «γιοφύρι της Άρτας» .

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...