Την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019, ανέλαβε να διοργανώσει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των Οργανωτικών Ομάδων  Ursa Trail και Epirus Trail.

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Βοϊδομάτη η προγραμματισμένη διάσχιση του ομώνυμου φαραγγιού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου – Αώου που είναι αφιερωμένες  στην Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων 2019.

Περισσότερα...

Με αφορμή τις πολύ ζεστές ημέρες που έρχονται, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τονίζει πως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι περισσότερο εκτεθειμένοι στη ζέστη θα πρέπει να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

Περισσότερα...

Δράσεις έρευνας και διατήρησης των Κιρκινεζιών, των γερακιών–σύμβολο της πόλης των Ιωαννίνων ξεκίνησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης.

Περισσότερα...

Παρελθόν φαίνεται να αποτελεί ο κίνδυνος αφανισμού της καφέ αρκούδας στη χώρα μας, αφού την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός της έχει αυξηθεί κατά 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο ethnos.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Παναγιώτης Στεφάνου, ο αριθμός των ζώων από 300 τη δεκαετία του 2000, πλέον έχει αυξηθεί σε 450, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...