Διοικητές με υψηλές αμοιβές σε τρία Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Ηπείρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών μετατρέπονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες. Εν μέσω καραντίνας και κορωνοιού  δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, με την οποία συνιστάται η νομική οντότητα των είκοσι οκτώ υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.

Στις δομές αυτές περιλαμβάνεται το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά,  η δομή των Δολιανών καθώς και το Κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Στα Κέντρα αυτά θα τοποθετηθούν Διοικητές μάλιστα με διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας σε 3.000,00 ευρώ (τρεις χιλιάδες ευρώ). Στον Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας χορηγείται, επίσης, οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α΄176).

Κατά τα λοιπά τοο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας.