Κεφάλα, Γάτσιος για την επίσκεψη Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βουλευτής Μαρία Κεφάλα από τη Νέα Δημοκρατία και ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Γάτσιος από το ΚΙΝΑΛ σχολιάζουν και μάλιστα με καυστικό τρόπο την παρουσία και την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννινα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε γραπτή της δήλωση αναφέρει:

«Ίχνος αυτοκριτικής και Τσιπραϊικές αντιπολιτευτικές κορώνες.

Υπερβολές και ψέματα.

Μια από τα ίδια δηλαδή.

Ο πρώην πρωθυπουργός  Αλέξης  Τσίπρας  αντί  να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε  στην ζοφερή  πραγματικότητα της πενταετούς διακυβέρνησής του, ήρθε στην Ήπειρο για να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δηλώσει ξανά (μετά από μια 5ετία) αντιμνημονιακός!

Βεβαίως ο κ. Τσίπρας  δεν έβγαλε  άχνα  για τη μείωση  του ΕΝΦΙΑ (δυο φορές μάλιστα).

Βεβαίως  έκανε πως ξέχασε την σύνδεση της Ιόνιας  οδού  με την Κακαβιά(που κόντεψε να πάει στις καλένδες εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησής του).

Βεβαίως δεν είπε λέξη για τις ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη και την προστασία  του  πολίτη που εμείς έχουμε στην καθημερινότητά μας κύριο μέλημα.

Βεβαίως  τι να πει για την ανεξέλεγκτη  δράση των ΜΚΟ που η δική μας κυβέρνηση  βάζει τάξη με σειρά παρεμβάσεων. 

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη  ένα μείζον θέμα, μόνο που εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι οι μετανάστες θα λιάζονται, αλλά χειριζόμαστε με υπευθυνότητα ένα πραγματικά σοβαρό θέμα.

Δυστυχώς η χώρα υπήρξε στον αυτόματο, επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα όμως. Τότε που κόντεψε να μας ρίξει στα βράχια.

Τώρα ευτυχώς έχουμε κυβερνήτη, -σοβαρό, υπεύθυνο, με σχέδιο, που απολαμβάνει τόσο την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όσο και την εκτίμηση και τον σεβασμό των ξένων ηγετών- τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο Κώστας Γάτσιος από την πλευρά του αναφέρει:

«Η ιστορική μνήμη, αλλά και η γνώση της πραγματικότητας, αποτελούν τους δύο πιο σοβαρούς παράγοντες που επιτρέπουν σε μία κοινωνία να ευημερεί και να προοδεύει.

Αισθάνομαι ότι οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα σχετικά με την Ήπειρο και τα Γιάννινα αποτελούν μία βάρβαρη παραχάραξη της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας και είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ. Ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μία μεγάλη συμφορά για την Ελλάδα. Ο ισχυρισμός του δε πως αυτή η κυβέρνηση ήταν που «έβγαλε την Ήπειρο από την απομόνωση», είναι ανεπίδεκτος χαρακτηρισμού. Παρομοίως ανεπίδεκτη χαρακτηρισμού είναι και η αναφορά του κ. Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως έργο της κυβέρνησής του στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών!

Οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι την Ήπειρο από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση την έβγαλαν εκείνες οι κυβερνήσεις οι οποίες αναβάθμισαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σχεδίασαν και εξασφάλισαν τους αναγκαίους πόρους για να κατασκευαστεί η Εγνατία Οδός και μεγάλο μέρος της Ιόνιας Οδού, εκείνες που δημιούργησαν το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και αναβάθμισαν το νοσοκομείο Χατζηκώστα, εκείνες που μετέτρεψαν ένα μικρό Πανεπιστήμιο του ενός κτιρίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σε μια Πανεπιστημιούπολη.

Ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει ίσως να ρωτήσει κάποιους νέους φίλους του, από αυτούς που πρόσφατα προσχώρησαν στο κόμμα του, για να τον ενημερώσουν πότε έγιναν αυτά και επί ποίων κυβερνήσεων. Εάν πάντως φοβηθούν και δεν του αποκαλύψουν την αλήθεια, τότε τον ενημερώνω εγώ ότι όλα τα προηγούμενα, που έβγαλαν πράγματι την Ήπειρο από την απομόνωση και την έθεσαν σε τροχιά ανάπτυξης, έγιναν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».