Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα από τα Γιάννινα στην Κυβέρνηση… «Οι προσδοκίες διαψεύδονται»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Προσφυγικό, υγεία, παιδεία, οικονομία και προστασία πρώτης κατοικίας ήταν ορισμένα από τα θέματα στα οποία επικέντρωσε ο πρώην πρωθυπουργός καθιστώντας σαφές ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει κι άλλο τους τόνους κάνοντας λόγο για «κοινωνική αντιπολίτευση». Μάλιστα τόνισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα ζητήσει την στήριξη και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι προσδοκίες των πολιτών διαψεύδονται από τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η οικονομία, η παιδεία και η υγεία.

«Όλα όσα είπαμε προεκλογικά επιβεβαιώνονται. Είπαμε ότι θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο αν εκλεγεί η Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Είπαμε ότι δεν θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός διότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν να δώσουν πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα νομίζω ότι ακόμα και οι υποστηρικτές των πολιτικών μας αντιπάλων έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται που είναι όλα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά, οι αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις κι άλλα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Ν.Δ. στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα, εκτίμησε ότι η ΠΝΠ κρίθηκε αναγκαία λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών

«Στο προσφυγικό σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.. Το επιτελικό κράτος πήγε άπατα. Ανακοινώνουν επιτάξεις, αναστατώνουν τις κοινωνίες… Με το ένα χέρι εκκενώνουν καταλήψεις και με το άλλο παίρνουν περιουσίες πολιτών. Κατάφεραν να φέρουν το προσφυγικό σε τέλμα και να δυσαρεστήσουν τους πάντες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική και για την εξωτερική πολιτική τονίζοντας ότι «έχουμε ή έναν πρωθυπουργός απόντα από τα διεθνή φόρα ή έναν πρωθυπουργό παρόντα και αμίλητο… των 72 δευτερολέπτων όσο μίλησε στον Λευκό Οίκο».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την όχι μόνο «άδικη» αλλά και «ανήθικη» εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα ΑΕΙ διότι παράλληλα με την βάση του 10 που θέλει να επαναφέρει υποβαθμίζει την Δημόσια Εκπαίδευση προς όφελος της Ιδιωτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εκτενώς για την Υγεία και την κατάργηση του ΕΣΥ που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσω των ΣΔΙΤ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τέλος ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό και την λογική του μίσους που έσπειρε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μόνο με σχέδιο και συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται λύσεις υποστήριξε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε όλα τα κόμματα να καταθέσουν από κοινού πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ότι την κρίση την πλήρωσαν οι τράπεζες χαρακτηρίζοντας την "υβρη".

«Είναι μνημονιακότεροι των μνημονίων. Ύβρις απέναντι σε όσους είδαν να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους, σε όσους ξενιτεύτηκαν στο εξωτερικό, η δήλωση του κ. Σταϊκούρα. Όχι κ. Σταϊκούρα, χάρη στον ελληνικό λαό του και στις θυσίες του είμαστε έξω από τα μνημόνια και έξω από την κρίση και έχετε σήμερα την δυνατότητα να τρώτε από τα έτοιμα».

Κλείνοντας ζήτησε συστράτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολύ σύντομα θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα η οποία όπως είπε δεν θα αργήσει πολύ.