Μετά την καταγγελία ζητούν απομάκρυνση του καθηγητή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις σοβαρές καταγγελίες των φοιτητών σε βάρος καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον τρόπο που θα εξέταζε το μάθημά του και για το κόστος των σημειώσεων που πλήρωσαν στον ίδιο, έρχεται να επιβεβαιώσει με έμμεσο τρόπο το ίδιο το τμήμα.

Το Τμήμα αποφάσισε η εξέταση του μαθήματος που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα να αναβληθεί για την τελευταία βδομάδα της εξεταστικής περιόδου.

Η εξέταση του μαθήματος θα διεξαχθεί από Τριμελή Εξεταστική Επιτροπή αποτελούμενη από διδάσκοντες του Τμήματος.

Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο.

Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις.

Οι φοιτητές ωστόσο επανέρχονται ζητώντας την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή από το τμήμα τους. Τονίζουν ότι ο ίδιος διδάσκει και σε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας και επαναλαμβάνουν τις αναφορές στις απολυταρχικές και σεξιστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.

«Δεν μας απασχολεί να περάσουμε ακόμη ένα μάθημα αφού το ζήτημα είναι και ηθικό-πολιτικό. Θα εξεταστούμε σε ένα μάθημα που ο διδάσκων τσέπωνε χρήματα από φοιτητές/-τριες και είχε ολοκληρωτικό και σεξιστικό παραλήρημα; Ή αυτό μένει απ'έξω αφού θα πάρουμε πίσω τα χρήματα και θα περάσουμε ένα μάθημα;

  • Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του από κάθε διδακτική θέση.
  • Ζητάμε την διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα και καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά!», σημειώνουν.