Ζητούν προσωπικό για τους παιδικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ

Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών με μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό ζητά ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρός του Χρήστος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι οι παιδικοί παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης καθώς εδώ και χρόνια δεν έχει προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Στην ανακοίνωση γίνεται μνεία για πιθανότητα τερματισμού του επιδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος γεγονός που θα οδηγήσει στην έξοδο χιλιάδες εργαζομένων και θα αφήσει κυριολεκτικά στον αέρα τους παιδικούς σταθμούς.

«Αναντίρρητα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους προσφέροντας αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους πολλά χρόνια τώρα, μερικοί εξ αυτών επί 20 συναπτά έτη! Είναι αλήθεια επίσης, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με διαφανείς προκηρύξεις ΑΣΕΠ και έχουν αποκτήσει τεράστια εργασιακή εμπειρία.

Μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους (διαφόρων εργασιακών σχέσεων) καθημερινά ανταποκρίνονται στο καθήκον-λειτούργημα που τους υπαγορεύει η επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και η αγάπη τους προς το παιδί.

Παρ' όλες τις αντιξοότητες ωστόσο που δημιουργεί η σοβαρή υποστελέχωση των Σταθμών αλλά και η επιπλέον ανάγκη πρόσληψης προσωπικού με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους αγκαλιάζοντας και εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας.

Παράλληλα όμως βιώνουν στο πετσί τους την εργασιακή ομηρία και τον ψυχολογικό παιδεμό, καθώς εργάζονται με επισφαλείς σχέσεις εργασίας και κάθε χρόνο αγωνιούν αν θα έχουν εργασία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επαχθές φαινόμενο το οποίο προκαλεί ανασφάλεια όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στους γονείς των παιδιών που επιθυμούν σταθερότητα στα πρόσωπα που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μας. Άλλωστε και το ίδιο το παιδί νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά όταν έχει δίπλα του άτομα που έχουν σταθερή, μόνιμη σχέση μαζί του¨, σημειώνεται.

Ο Σύλλογος ζητά την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών καθώς και μόνιμες θέσεις εργασίας με προκήρυξη και κάλυψή τους.