Διαμαρτυρίες Δήμου και κατοίκων στις Σελλάδες

ΑΡΤΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Νικολάου Σκουφά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής προσφύγων στον ακατάλληλο χώρο του πρώην εργοστασίου ΚΟΝ-ΖΑΚ στις Σελλάδες.

Οι κάτοικοι προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση καθώς για λίγη ώρα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς τους αρμόδιους.

Τη δική τους άποψη για το ζήτημα, εξέφρασαν και οι μαθητές του λυκείου του Κομποτίου, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το αμφιλεγόμενη τοποθεσία, με πανό που έγραφε "Ναι στην ανθρωπιά αλλά στις κατάλληλες περιοχές".

Τα παιδιά μάλιστα, δήλωσαν πως σχεδιάζουν νέες δράσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δε γίνεται να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για το μέλλον τους, τη στιγμή που δε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Στη συγκέντρωση,  μεταξύ πολλών άλλων παραβρέθηκε και η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, η οποία με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε πως: "θα συνεχίσουμε δυναμικά να εμμένουμε στην άποψη μας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για μια τέτοια δομή για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει".