Ούτε στις Σελλάδες θέλουν Κέντρο Προσφύγων

ΑΡΤΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Νικολάου Σκουφά την Δευτέρα στις τέσσερις το απόγευμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή.

Στις διαμαρτυρίες πρωτοστατεί ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, καθώς με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων στο Κομπότι και ενημέρωση των κατοίκων.

Από τα αρμόδια υπουργεία εξετάζεται η χρησιμοποίηση του εργοστασίου ΚΟΝΖΑΚ στις Σελλάδες το οποίο είναι κλειστό.

Η Δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση έχει εκφράσει εγγράφως τις ενστάσεις της υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι πλημμυροπαθής, δεν επαρκεί το δίκτυο ύδρευσης και γενικότερα οι υποδομές.

Τα ίδια επανέλαβε και στην ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων.  «Αν και κανείς δεν ήταν αντίθετος στο να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, άπαντες εξέφρασαν την άρνησή τους στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο δομή φιλοξενίας, καθώς δεν παρέχει ούτε στο ελάχιστο τις υποδομές για την ασφαλή διαβίωση ανθρώπων.

Τονίστηκε επίσης και το γεγονός ότι ο περιφερειακός Δήμος του Νικολάου Σκουφά δε διαθέτει αστυνομικό τμήμα, πυροσβεστικό σταθμό, κέντρο υγείας, ούτε ανθρώπινο δυναμικό ή άλλα μέσα, και φυσικά στερείται των απαραίτητων υποδομών για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής φιλοξενίας».

Δήμος και κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Ζακόπουλου στις Σελλάδες, την Δευτέρα στις 4 το απόγευμα, με σκοπό «να σταλεί ένα δυναμικό μήνυμα προς τους αρμόδιους, οι οποίοι αποφασίζουν χωρίς σοβαρά κριτήρια και χωρίς να ενημερώνουν τουλάχιστο την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις τους».