Ασφαλιστικά μέτρα για την καθαριότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την επιστροφή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διεκδικεί ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό το Νοσοκομείο είχε προκηρύξει 210 θέσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα και την σίτιση.

Η υποβολή αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί ωστόσο ταυτόχρονα σχεδόν κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από ιδιωτική εταιρεία η οποία επιδιώκει να αναλάβει και πάλι την καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο, με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση και ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Η διοίκηση του ΠΓΝΙ στην προκήρυξη που τρέχει δεν κατέθεσε κανονική μελέτη που να αποδεικνύει το όφελος, αλλά αφηρημένες εκτιμήσεις για όφελος 500.000 ευρώ (!!!) και δε φρόντισε η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής να έχει 5 υπογραφές, αλλά μόνο 3, καθώς δυο από τα μέλη ζητούσαν ορθώς και δικαίως να προβλεφθούν άλλοι 40 συμβασιούχοι για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες (με δεδομένο ότι η Διοίκηση ισχυριζόταν ότι το δημοσιονομικό όφελος είναι 500.000 ευρώ, χωρίς βέβαια να το αποδεικνύει)!!!. Το δώρο αυτό αξιοποίησε η εταιρεία και επανεμφανίστηκε δριμύτερη με θράσος να διεκδικεί την επαναφορά του εργασιακού κάτεργου, που είχε δημιουργήσει επί χρόνια στο ΠΓΝΙ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.