Θ. Μπέγκας: Επαναφέρει το θέμα των led

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ζήτημα της ακύρωσης του διαγωνισμού για τους λαμπτήρες led επαναφέρει ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας το έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ενώ σε ανακοίνωση της παράταξης του υπενθυμίζει ότι σχεδιασμός της δημοτικής του αρχής ήταν να μεταπέσει η χρηματοδότηση του έργου από τους ανταποδοτικούς πόρους στο ΕΣΠΑ.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη ανοίξει την πρόσκληση προς τους Δήμους για την ένταξη τέτοιων έργων στο ΕΣΠΑ ζητώντας να ενημερωθεί αν η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να καταθέσει κάποια πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση ή ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

 «Είναι σίγουρο ότι η απόφασή σας να ακυρώσετε ένα διαγωνισμό για ένα έργο δημοπρατημένο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα κριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αποφασίσετε να φέρετε το θέμα προς συζήτηση. Εκεί θα αποδειχτεί ότι με λανθασμένα ποσοτικά στοιχεία, χωρίς εισηγήσεις και με ελλιπή αιτιολογία προχωρήσετε σε μια κατακριτέα απόφαση που λειτουργεί σε βάρος των δημοτών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.