ΚΤΕΛ- Επιμελητήριο, αντιπαράθεσης συνέχεια..

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο μέρος της αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ που επίσης μετέχει στη διοίκηση του Επιμελητηρίου γράφεται σήμερα με αφορμή μία πρόσκληση που δεν εστάλη..

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ επειδή δεν κλήθηκε στη Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ της χώρας που έγινε στα Γιάννινα.

Ο κ. Γκίκας απαντά σε υψηλούς τόνους:

 «Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου με εξέπληξε για την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει .

 Το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ δι εμού,  επιδίωξε να διοργανωθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΥΣ στην πόλη μας, παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις (οικονομικές , οργανωτικές ) αυτής της επιλογής.

Η απόφασης της διοίκησης της ΠΟΑΥΣ έφερε στα Γιάννενα 300 συνέδρους  (και τους συνοδούς τους) απ’ όλη την Ελλάδα, με προφανείς τις θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία (ξενοδοχεία , εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κλπ.).

Το γεγονός αυτό είναι φανερό ότι δεν απασχολεί καθόλου τον κ. Δημητρίου.

Προφανώς πιστεύει ότι η Γενική Συνέλευση είναι χρήσιμη μόνο ως ντεκόρ των ομιλιών του. Ο κ. Δημητρίου γνωρίζουμε ότι έγινε πρόεδρος κατόπιν παρασκηνιακής συναλλαγής και την μονιμότητα θα την κρίνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου και όχι ο ίδιος . Τα μέλη του Επιμελητηρίου θα κρίνουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Δημητρίου.

Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Γενική Συνέλευση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ συγκλήθηκε και οργανώθηκε με ευθύνη και πρωτοβουλία της Π.Ο.Α.Υ.Σ. όπως προκύπτει από όλες τις προσκλήσεις που διανεμήθηκαν και όχι τις προσκλήσεις από το ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Ως εκ τούτου όλα όσα φαντάζεται και αναφέρει ο κ. Δημητρίου στην ανακοίνωσή του «πέφτουν στο κενό».

Οφείλω όμως τρεις επισημάνσεις:

  1. Συνιστώ στον κ.Δημητρίου ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου επιδίωξε και έλαβε το χρίσμα πολιτικού φορέα για να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις πρόσφατες εκλογές, να σταματήσει τα κηρύγματα για «κομματικές φανέλες».

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

  1. Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανές πρόεδρος ενός φορέα , όπως το Επιμελητήριο, να επιχειρεί να λοιδορήσει μέλη του για το ύψος των συνδρομών που καταβάλουν, ζήτημα για το οποίο ο ίδιος έχει την ευθύνη.

Με χιούμορ οκάς.

  1. Εάν ο κ. Δημητρίου ενδιαφέρεται να αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (και όχι για το πόντιουμ) έχει τη δυνατότητα να το πράξει με το θεσμικό του ρόλο. Δεν το είδαμε μέχρι σήμερα αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Προς το παρόν πάντως διαπιστώσαμε ότι ο ταχογράφος του κ. Δημητρίου συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα εμπάθειας, κακοήθειας και ανευθυνότητας.

Τον καλώ όμως να αφήσει εκτός των ανεύθυνων τοποθετήσεων του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ  Ιωαννίνων και τους μετόχους του».

ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου ωστόσο επανήλθε και εξαπολύει εκ νέου επίθεση προς τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Προφανώς ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ  και δεν αντιλαμβάνεται ότι συμμετέχει  σε έναν θεσμικό  Φορέα όπως το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με χιλιάδες  μέλη, ο οποίος καθημερινά εργάζεται για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη των υπηρεσιών τους και την επίλυση των προβλημάτων τους, μιας και στο τελευταίο Δ.Σ. καταψήφισε τα θέματα  που έθεσε η Διοίκηση για την αναπτυξιακή προοπτική της επιχειρηματικότητας, όπως και τις μελέτες που θα αποτυπώσουν την  πραγματική εικόνα της επιχειρηματικότητας και θα αναδείξουν νέους ορίζοντες και κατευθύνσεις και θα γίνουν εργαλεία,  οικονομολόγων, επιχειρηματιών, Δήμου και Περιφέρειας.

Αγνοεί προφανώς ο κος Γκίκας πως το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Πρόεδρος του, σε μια σειρά επαφών  και συναντήσεων  με Υπουργούς και αρμόδιους Φορείς έχει θέσει υψηλά στην ατζέντα τα θέματα του Τουρισμού, των οδικών αξόνων όπως Ιόνια οδός –Κακαβιά, Δυτική Μακεδονία –Ζαγόρι και άλλους  και κάθε είδους θέματα της οικονομίας που επηρεάζουν  τη βιωσιμότητα  και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους, όπως μείωση Φ.Π.Α., τέλος διανυκτέρευσης και άλλα.

Ο ίδιος βέβαια θέλει να αρνηθεί την κομματική του ταυτότητα αλλά τον προδίδει ακόμη και η «μπλε γραβάτα»  του, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως αργά και σταθερά  από την μόνιμη θέση της αντιπολίτευσης χάνει και τη μνήμη του, αφού εκείνος είναι μόνιμα, ο περιφερόμενος αυτοπροτεινόμενος  «υποψήφιος» της ΝΔ σε όποια εκλογική  διαδικασία προκύπτει, χωρίς βέβαια να επιλέγεται σε καμία από αυτές.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κο Γκίκα  ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων όταν έπρεπε  και όταν το χρειάστηκε, ήταν εκεί για το υπεραστικό ΚΤΕΛ , όπως στην υπόθεση των Αλβανικών Λεωφορείων και αν χρειαστεί και πάλι θα συνδράμει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος του.

Θα συμβουλεύαμε τον κο Γκίκα να κάνει υπομονή μέχρι της επόμενες Επιμελητηριακές Εκλογές γιατί εμείς και σχέδιο έχουμε και έργο παρουσιάζουμε και θα παρουσιάσουμε , ας προσπαθήσει  λοιπόν να γίνει πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός και ας αφήσει την «μπλε γραβάτα του» έξω από το Επιμελητήριο γιατί μέχρι τότε κινδυνεύει να χάσει το χρώμα της.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σέβεται απόλυτα τους εργαζόμενους και τους μετόχους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και δεν επιρρίπτει  καμία ευθύνη στο τρόπο που λειτουργεί ο Πρόεδρος του, όπως στην μη πρόσκληση του Επιμελητηρίου στην Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΥΣ που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αυτή είχε την οργάνωση των προσκλήσεων και αυτός ως αντιπρόεδρος της είχε απλώς τον ρόλο του «κομπάρσου».