Πρόταση για μέτωπο αντιπολίτευσης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (όσων ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) απέστειλε ο Σπύρος Ριζόπουλος επιδιώκοντας την δημιουργία «κοινού μετώπου».

Με την επιστολή, που ενσωματώνει προτάσεις  του Γιώργου Ζάψα και του Νίκου Ζήκου, τους καλεί σε πλήρη συντονισμό της δράσης τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» η  βασική λογική της πρότασης είναι η άμεση συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων προκειμένου να συγκεντρώνεται κάθε φορά ο αριθμός των 16 περιφερειακών συμβούλων και να εισάγεται προς συζήτηση στο συμβούλιο ένα θέμα χωρίς να μπορεί η πλειοψηφία να το μπλοκάρει με διάφορα προσχήματα, επειδή δεν της είναι αρεστό ή δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία απόψεων. Αποτελεί όμως στην πράξη μια εξαιρετική μορφή συνεργασίας όπου με δημοκρατικό, ανοικτό και διαφανή τρόπο θα δίνεται η ευκαιρία στην κάθε παράταξη ξεχωριστά να επιλέγει όποια θέματα αξιολογεί ως σημαντικά για να τοποθετείται.

Τέλος, στην επιστολή επισημαίνεται ότι αυτή η πολιτική πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη αξία τώρα στην αρχή της περιόδου διακυβέρνησης, χωρίς κανένα προεκλογικό ενδιαφέρον παρά μόνο ουσιαστικό.