Παρανάλωμα σπίτι και μαγαζί.. Σώθηκε από θαύμα ζευγάρι ηλικιωμένων και γειτονικές κατοικίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοσχερώς καταστράφηκε ισόγειο κατάστημα και κατοικία πρώτου ορόφου στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Από θαύμα στην κυριολεξία σώθηκε ο 83χρονος ιδιοκτήτης καθώς και μία 64χρονη που διέμενε στο σπίτι. Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς σε τέσσερις άλλες κατοικίες που γειτνιάζουν με το οίκημα. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από γειτόνισσα του 83χρονου άνδρα. Μέσα σε λίγα λεπτά χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και οι περισσότεροι κάτοικοι βρέθηκαν στο δρόμο για να βοηθήσουν.

Ο 83χρονος και η 64χρονη βγήκαν σώοι από την φλεγόμενη κατοικία ενώ η κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων και της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν οι γειτονικές κατοικίες.

Το ισόγειο λειτουργούσε ως καφενείο το οποίο είχε κλείσει στις εννέα το βράδυ περίπου. Σόμπα ή τζάκι δεν υπήρχαν αναμμένα. Τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά παραμένουν άγνωστα και αναμένεται να αποσαφηνιστούν από την προανάκριση που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας καθώς κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή.

Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

«Έχουμε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Όλο το χωριό είναι στεναχωρημένο. Ευτυχώς οι άνθρωποι δεν κάηκαν ζωντανοί. Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε και σε άλλα σπίτια», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Epiruspost ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως ο δήμος θα είναι κοντά στον 83χρονο για ότι χρειαστεί.