Η Ήπειρος… έστρωσε τραπέζι και κερνάει στην κεντρική πλατεία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  Η Ήπειρος κερνάει.. Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, στην πιο γευστική έκθεση. Δεκάδες προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι και με πρώτες ύλες της ηπειρωτικής γης παρουσιάζονται για ένα διήμερο σε ντόπιους και επισκέπτες. Σκοπός να γνωριστούν παραγωγοί και καταναλωτές και να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους. «Κερνάμε Ήπειρο» λοιπόν.. Μια βόλτα στα περίπτερα αποτελεί ένα όμορφο ταξίδι σε γεύσεις και αρώματα. Είναι πραγματικά μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικά προιόντα και να γνωρίσουμε ανθρώπους που μοχθούν και κοπιάζουν στην ύπαιθρο, συχνά κάτω από πολλές δυσκολίες για να προσφέρουν το καλύτερο.

Στην κεντρική πλατεία λοιπόν θα βρείτε μοναδικό λάδι για τις πιο γευστικές χυλοπίτες και φρέσκο βούτυρο για τον τραχανά όπως τον έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά..

Μπορείτε να προμηθευτείτε ρίγανη, μέντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά και βότανα και να μάθετε μικρά μυστικά για τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιείτε.

Θα γλυκαθείτε με όλων των ειδών το μέλι… Ρείκι, βελανιδιά, πορτοκαλιά, άνθη…

Θα απολαύσετε σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Θα πιείτε φρέσκο γάλα και θα δείτε πως γίνεται το κεφίρ.. Φυσικά θα βρείτε και πεντανόστιμα γαλακτοκομικά.

Θα δροσιστείτε πίνοντας μπύρα «στάλα» στάλα ή λεμονίδα..

Φυσικά από ένα τέτοιο μεγάλο τραπέζι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λικέρ από διάφορα φρούτα και κυρίως το τσίπουρο.

Αν πάλι θέλετε και πιο «ψαγμένα» προιόντα, θα έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσετε το ιπποφαές από το Ζαγόρι και όλα όσα παρασκευάζονται με γάλα γαϊδούρας στη φάρμα Μετσόβου.

Την έκθεση διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου και είναι εκεί η Ιουλία Μαρκούλα και η Σοφία Φούκη για να δώσουν κάθε πληροφορία που θα χρειαστείτε..