Και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στην έρευνα για τον εντοπισμό του Άγγλου τουρίστα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί η έρευνα για τον εντοπισμό του 26χρονου Άγγλου τουρίστα ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής. Ο Άγγλος που έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην ορεινή Ήπειρο διέμενε στην Κόνιτσα. Τα ίχνη του χάθηκαν την Κυριακή οπότε η οικογένειά του από την Αγγλία που αδυνατούσε να επικοινωνήσει μαζί του ενημέρωσε τις αρχές. Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του κοντά στις Κολυμπήθρες, στο Πάπιγκο.

Το όχημα ήταν κλειδωμένο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν τα ορειβατικά ρούχα του 26χρονου.

Χθες η ευρύτερη περιοχή του Παπίγκου «χτενίστηκε» από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας αλλά και πολλούς εθελοντές από την περιοχή που γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια.

Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού τουρίστα.

Σήμερα η έρευνα θα επικεντρωθεί στην περιοχή της Αστράκας και μέχρι το καταφύγιο καθώς δεν αποκλείεται ότι ο νεαρός μπορεί να κινήθηκε προς την Δρακόλιμνη.

Στην περιοχή μετέχει και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο φέρει ειδικό εξοπλισμό ενώ από εδάφους επιχειρούν δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.