Ύποπτη έναρξη της φωτιάς στην Καστρίτσα… Πύρινα μέτωπα σε Ηλιοχώρι κι Ελεύθερο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟ- Δίπλα στον δρόμο και σε σημείο όπου δεν υπάρχει βλάστηση ή ξερά χόρτα ξέσπασε η πυρκαγιά στην Καστρίτσα η οποία προ στιγμήν πήρε επικίνδυνες διαστάσεις. Το σημείο όπου ξεκίνησε έχει τεθεί στο μικροσκόπιο τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας. Τόσο ο τρόπος που ξεκίνησε η φωτιά όσο και το γεγονός ότι ξέσπασε σε κοντινό σημείο με κείνη που είχε κατακάψει εκτάσεις πριν από ενάμισι μήνα περίπου δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες περί εμπρησμού. Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάθε στοιχείο και πληροφορίες εξετάζεται με πολύ μεγάλη προσοχή από τις αρχές.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χάρη στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και την άμεση κι αποτελεσματική κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Στην Καστρίτσα επιχείρησαν πέραν των επίγειων δυνάμεων και δύο αεροσκάφη πετζετέλ τα οποία έφτασαν αφενός αργά και αφετέρου μετά το πιεστικό αίτημα που τέθηκε στην Αθήνα από τις τοπικές αρχές.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων καθώς και δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από την υπόλοιπη Ήπειρο.

Εν τω μεταξύ μάχη δίνεται σε δύο ακόμη πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο Νομό Ιωαννίνων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ηλιοχώρι Ζαγορίου και καίει δασικές εκτάσεις μεταξύ Ηλιοχωρίου και Λάιστας.

Η φωτιά ξεκίνησε από το δίκτυο της ΔΕΗ, ύστερα από πτώση κορμών δέντρων σε καλώδια που βρισκόταν κοντά σε μετασχηματιστή.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρο ενώ έχει κινηθεί και το ελικόπτερο Έρικσον η συνδρομή του οποίου ζητήθηκε από το μεσημέρι.

Το τρίτο μέτωπο έχει ξεσπάσει στο Ροιδοβούνι Κόνιτσας, κοντά στο Ελεύθερο και καίει δασικές εκτάσεις.

Η φωτιά στο σημείο αυτό είχε ξεκινήσει πριν από αρκετές ημέρες σε μία πολύ μικρή και εξαιρετικά δύσβατη ορεινή περιοχή. Εκτιμάται ότι προήλθε από κεραυνό. Η επιχείρηση δυνάμεων ήταν αδύνατη.

Το Σάββατο όμως πήρε διαστάσεις και ήδη επιχειρούν οχήματα και πεζοπόρα δύναμη.