Τα ροδογράμματα για το Ευρωπαϊκό!

ΣΧΟΛΙΟ

Μία υποδειγματική δουλειά κατέθεσε το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία σίγουρα συνέβαλε στην επιλογή της Παμβώτιδας για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν άλλωστε σε έναν υγρό στίβο αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την ομαλή και πετυχημένη διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Πριν από δυόμισι χρόνια περίπου και όταν η Ελλάδα μπήκε στην κούρσα της διεκδίκησης του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος ζητήθηκαν κλιματολογικά στοιχεία.

Και τότε το Εργαστήρι Μετεωρολογίας με υπεύθυνο τον Άρη Μπαρτζώκα προχώρησε στην υποβολή ενός πλήρους υπομνήματος στο οποίο ξεχωρίζουν τα ροδογράμματα του ανέμου.

Εκεί καταγράφονται ανά δίωρο, από τις έξι το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ η κατεύθυνση και η ένταση του ανέμου με βάση μάλιστα τα στοιχεία που παρέχει ο σταθμός του Νησιού.

Η εργασία που έγινε διέπεται από πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο που διέπει το Εργαστήρι, το οποίο έχει την δική του συμβολή στην επιλογή των Ιωαννίνων για την φιλοξενία μιας μεγάλης διοργάνωσης.