Γαλάζιοι «μνηστήρες» σε θέσεις αναμονής…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ορισμός διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες προμηνύει τη συνέχεια με τον ορισμό νέων διοικήσεων στα Νοσοκομεία. Οι θέσεις των διοικητών είναι από τις πιο περιζήτητες καθώς η κυβέρνηση μπορεί να τοποθετήσει τους εκλεκτούς της. Στην Ήπειρο η θέση του Διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι οι πιο ελκυστικές όχι μόνο λόγω των οικονομικών απολαβών αλλά κυρίως λόγω των δυνατοτήτων που παρέχουν και του εύρους εξουσίας. Ως εκ τούτου αποτελούν και το «μήλον της έριδος» μεταξύ των γαλάζιων στελεχών. Ωστόσο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή για μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διαδικασία για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία θα ανοίξει μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το θέμα που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη από το Μαξίμου και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφορά στο κριτήριο της εντοπιότητας.

Προκειμένου να μικρύνουν τους ήδη τεράστιους καταλόγους ενδιαφερομένων σκέφτονται σοβαρά να θεσπίσουν κριτήριο «ασυμβίβαστου» κάποιος δηλαδή από τα Γιάννινα να μην δικαιούται να τοποθετηθεί διοικητής σε νοσοκομείο του νομού.

Παράλληλα στην προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί εξετάζεται να τεθούν αυξημένα προσόντα γεγονός επίσης που θα θέσει εκτός διαδικασίας αρκετούς ενδιαφερομένους.

Όσο για την περιζήτητη θέση του Προέδρου στον ΟΛΗΓ, για την οποία ήδη κάποιοι εμφανίζονται βέβαιη, η συζήτηση δεν έχει προχωρήσει. Αξιόπιστοι κύκλοι μιλούν για «ηλεκτρική καρέκλα» μικρής μάλιστα χρονικής διάρκειας καθώς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναμένεται να είναι μέσα στο πρώτο πακέτο αυτών που θα βγουν προς πώληση.

Τέλος σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαρίσει η πολιτική που θα κρατήσουν έναντι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων κάτι που επίσης αναμένεται να γίνει μετά την ΔΕΘ. Τότε θα αποσαφηνιστεί αν οι θέσεις θα στελεχωθούν με πολιτικά πρόσωπα ή θα παραμείνουν στελεχωμένες με υπηρεσιακά στελέχη.