Πρέβεζα: Τα Κέντρα Υγείας κλείνουν το μεσημέρι

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ως τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στην κορύφωση του καλοκαιριού, την ώρα που εξυπηρετούν χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας «λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνεται ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφίες. Λόγω έλλειψης οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρων είναι ακάλυπτες οι περισσότερες βάρδιες το μήνα από ασθενοφόρα» προσθέτει στη συνέχεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Πάργας όπου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχει πάρει σύνταξη ο Διευθυντής και υπάρχουν μόνο δυο επικουρικοί ιατροί, εκ των οποίων η μία υπέβαλλε αίτηση παραίτησης. Το Κέντρο Υγείας Πάργας εφημερεύει «Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δεν γίνεται ούτε γενική αίματος, ούτε ακτινογραφία θώρακος. Στο Κντρο Υγείας υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό γι’ αυτό οι περισσότερες βάρδιες τον μήνα είναι ακάλυπτες» εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Παρόμοια η κατάσταση και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας. Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, κατά περίπτωση, τα εξής:

Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας: Λόγω έλλειψης ιατρών λειτουργεί τις καθημερινές ημέρες έως τις 3 το μεσημέρι.

Κέντρο Υγείας Καναλακίου: Εφημερεύει τις ζυγές ημέρες το μήνα χωρίς εργαστήρια και ακτινολογικό.

Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού: Εμφανίζει ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί από άλλα Κέντρα Υγείας.

Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου: Εφημερεύει τις μονές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια, ο ένας ιατρός πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει.