Πόλεμος ανακοινώσεων και…. καφενείων για την ανεργία στην Ήπειρο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία μικρή γεύση όσων αναμένεται να διαδραματιστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Αλέκου Καχριμάνη και Σπύρου Ριζόπουλου για την ανεργία στην Ήπειρο. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση του Σπύρου Ριζόπουλου περί πολύ υψηλών ποσοστών ανεργίας στην περιοχή και ευθύνες που καταλόγιζε στην Περιφερειακή Αρχή. Η συνέχεια δίνεται τις τελευταίες ώρες με αιχμηρές ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές. Η ανεργία βέβαια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα όπως υπαρκτό πρόβλημα είναι για ολόκληρη την χώρα. Τα ποσοστά στη διάρκεια του έτους διαφοροποιούνται είτε λόγω της εποχικής απασχόλησης είτε λόγω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που υλοποιούνται.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου με αποδέκτη τον Σπύρο Ριζόπουλο αναφέρεται ότι ο τελευταίος παρουσιάζει τα στοιχεία της έρευνας για το μήνα Μάιο που αφορούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας ως στοιχεία αποκλειστικά για την Ήπειρο.

Από τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2018 καθώς και του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Περιφέρεια, προκύπτει ότι η Ήπειρος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την Δυτική Μακεδονία.

Το δ΄ τρίμηνο του 2018 η διαφορά τους ήταν 8 μονάδες, ενώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 10 και πλέον μονάδες, με την Ήπειρο να κατέχει  το 3η χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (16,6%) σε επίπεδο χώρας.

«Κι αυτή είναι η αλήθεια που μπορεί να μη τη γνωρίζουν στο… Κολωνάκι, τη γνωρίζουν όμως και στο τελευταίο καφενείο της Ηπείρου», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας η οποία προκάλεσε την απάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο κ. Ριζόπουλος μιλά για φαιδρή ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και επιμένει ότι η Ήπειρος είναι σταθερά στην κορυφή.

Συνεχίζεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει οδηγήσει την παραγωγική Ήπειρο στα καφενεία!!!

«Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε με την Περιφερειακή Αρχή είναι το γεγονός ότι την πραγματικότητα δυστυχώς την γνωρίζουν πολύ καλά στα καφενεία. Γιατί εκεί ακριβώς έχει σύρει όλη την παραγωγική Ήπειρο -με τους ερασιτεχνισμούς της και την έλλειψη πολιτικής γνώσης, διορατικότητας και οράματος- να πίνει καφέ από το πρωί μέχρι το βράδυ κοιτώντας το ταβάνι είτε τρώγοντας τις συντάξεις των παππούδων τους είτε απομυζώντας τις οικονομίες των γονέων τους.

Το λέμε μια ακόμη φορά, αν και θα το αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα: Η εποχή των δηλώσεων χωρίς ουσία, χωρίς ρεαλισμό και με «δημιουργική λογιστική» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα υπάρχει πάντοτε μια σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση», αναφέρει.