Αιχμηρή απάντηση από τον Φ. Φίλιο

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Σπύρος Ριζόπουλος επιτέθηκε στον Φίλιππα Φίλιο με αφορμή την πρότασή του για την σύσταση «πράσινου ταμείου» για την λίμνη.

Ο κ. Ριζόπουλος ζητούσε από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο του Φορέα Λίμνης να…. πάει σπίτι του! (Αναλυτικά εδώ)

Η απάντηση του κ. Φίλιου ήταν άμεσα και σε εξ ίσου υψηλούς τόνους. Σημειώνει ότι η θέση του στον Φορέα είναι άμισθη, διευκρινίζει την πρότασή του για το τέλος και σημειώνει ότι ο κ. Ριζόπουλος «πνέει λαϊκίστικα μένεα εναντίον του».

Αναλυτικά αναφέρει:

Για άλλη μια φορά, ο εξ Αθηνών σωτήρας της Ηπείρου κ.Ριζόπουλος, ζητάει την παραίτηση και … απόσυρση μου.

Επειδή ενοχλήθηκε από την πρότασή μου για το ταμείο της λίμνης.

Πληροφορώ τους Γιαννιώτες γιατί ο ίδιος αδυνατεί να καταλάβει, ότι ουδέποτε μίλησα για φόρο 50€ ανά άτομο, που διαμένει στα Γιάννενα, τέτοιο φόρο δεν μπορώ να επιβάλλω και κυρίως δεν θέλω.

Μίλησα για τέλος 50€ ετησίως στους ωφελούμενους από τη χρήση την λίμνης και ενημέρωσα ότι προβλέπεται τέλος για τους ψαράδες υπέρ ΔΕΛΙ.

Ο κ.Ριζόπουλος πνέει λαϊκίστικα μένεα εναντίον μου, απλά γιατί δεν με … φτάνει.

Στον φορέα είμαι άμισθος, σύμφωνα με το νόμο, επιλέχτηκα μετά από αίτημα μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ήμουν μοναδικός υποψήφιος.

Αποχωρώ μόνο με αλλαγή νόμου. Αν είναι τόσο μεγάλος ο καημός του περιφερειακού συμβούλου από το ζητήσει από την Κυβέρνηση.

Ως προς την πρόταση του για την υπαγωγή του φορέα στην Περιφέρεια, του υπενθυμίζω ότι οι φορείς δημιουργήθηκαν με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και υπάγονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Αν θέλει να κάνει κάτι χρήσιμο πέρα από ανακοινώσεις προς κατανάλωση ολίγων, ας  διαβάσει τον 6μηνο απολογισμό του Φορέα και να καταθέσει προτάσεις στη διαβούλευση που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα για τις δράσεις. Αν έχει προτάσεις.

Αλλά αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους σωτήρες και παντογνώστες.