Η Aegean και η Apollo…

ΣΧΟΛΙΟ

Ο αερολιμένας Ιωαννίνων είναι αυτός που καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην διακίνηση επιβατών κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Η αύξηση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έφτασε το 28,8%.

Είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις του φετινού καλοκαιριού που αποτυπώνει τις δυνατότητες και τις προοπτικές για το αεροδρόμιο της πόλης.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την πορεία του τα τελευταία χρόνια επισημαίνουν με έμφαση και με κάθε ευκαιρία ότι «η Aegean το κράτησε ζωντανό και η Apollo το απογείωσε».

Η Aegean ήταν η μοναδική εταιρία που εκτελούσε πτήσεις εσωτερικού. Από την Αθήνα στα Γιάννινα. Επί χρόνια αυτή ήταν η μοναδική σταθερή γραμμή. Και έμεινε ζωντανή ακόμη και όταν υπήρξε σοβαρή κάμψη στην πληρότητα.

Η Apollo, ένας από τους τουριστικούς κολοσσούς της Ευρώπης, ενέταξε τα Γιάννινα στο πρόγραμμά της με πτήσεις τσάρτερ από την Κοπεγχάγη. Κι αυτό έγινε μετά από την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, Περιφέρειας, Δήμου, Ένωσης Ξενοδόχων..

Η πρώτη χρονιά είχε δυσκολίες λόγω της αδυναμίας ανεφοδιασμού. Εκεί καταφάνηκε η ισχυρή πολιτική βούληση και το αεροδρόμιο μέσα σε λίγους μήνες απέκτησε δεξαμενές καυσίμων..

Μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους..

Η Sky έβαλε στο πρόγραμμά της τα Γιάννινα κάνοντας τακτικές πτήσεις εσωτερικού.. Η Tus έφερε την Κύπρο κοντά στην Ήπειρο και η Apollo φέρνει πλέον πολύ περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Φυσικά υπάρχει δρόμος μακρύς… Όμως η αρχή έχει γίνει και τα βήματα που ακολούθησαν δείχνουν σταθερά…