Τους έλυσε το πρόβλημα..

ΣΧΟΛΙΟ

Με συνοπτικές διαδικασίες η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη έλυσε το πρόβλημα των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων και κατ’ επέκταση των δήμων της Ηπείρου.

Οι ΦΟΔΣΑ εδώ και μήνες αναλώνονταν σε συναντήσεις και… διαβουλεύσεις προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το επιπλέον κόστος που θα προέκυπτε για την διαχείριση των απορριμμάτων λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου.

Μάλιστα το ίδιο θέμα είχαν συζητήσει προ ημερών και με τους υπεύθυνους της μονάδας την οποία είχαν επισκεφθεί..

Οι δήμοι από την πλευρά τους, μετά από κάποιες αποτυχημένες συναντήσεις και μία μελέτη που είχαν αποφασίσει να αναθέσουν, την οποία ακόμη δεν είδαμε, μάλλον τραβούσαν μοναχικό δρόμο.

Κάποιοι βέβαια για να καθησυχάσουν τους πολίτες , που στο τέλος θα πλήρωναν πανάκριβα τα τέλη, διαλαλούσαν ότι έχουν έτοιμο plan B.. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών!

Η ουσία είναι ότι είχαμε φτάσει στο παρά ένα και λύση δεν είχε βρεθεί.

Το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων που εξασφάλισε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τους Δήμους..

Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να κρατήσουν τα τέλη στα ίδια επίπεδα και να αποφύγουν μία σημαντική αύξηση, μεσούσης μάλιστα της προεκλογικής περιόδου..