Εκτός λειτουργίας το ανεμόμετρο του αεροδρομίου!!!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

emi xartis

Σε πλήρη αδυναμία βρίσκεται ένα περίπου εικοσιτετράωρο ο Μετεωρολογικός Σταθμός που λειτουργεί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων προκειμένου να δώσει στοιχεία για την ένταση του ανέμου, την φορά και όλα τα σχετικά.

Κι αυτό γιατί βρίσκεται εκτός λειτουργίας το ανεμόμετρο!!!

Το Epiruspost χρειάστηκε να κάνει από το πρωί 19 τηλεφωνήματα, σε διαφορετικές υπηρεσίες και διαφορετικούς ανθρώπους, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και σαφής εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στην ακύρωση της πτήσης και την ταλαιπωρία δεκάδων ανθρώπων.

Το αεροπλάνο δεν ξεκίνησε ποτέ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Olympic Air και Aegean η ακύρωση της πτήσης έγινε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Ιωάννινα.

Η ΥΠΑ στην Αθήνα δεν γνώριζε ούτε καν την ακύρωση της πτήσης και παρέπεμψε για τους λόγους στην εταιρία!

Απευθυνθήκαμε στον Μετεωρολογικό Σταθμό που λειτουργεί στο χώρο του αεροδρομίου, στελεχώνεται από υπαλλήλους της Πολεμικής Αεροπορίας και εντάσσεται στο δίκτυο της Εθνικής Υπηρεσίας Μετεωρολογίας.

Είναι ο Σταθμός που ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως δε πριν τις πτήσεις, παρέχει τα μετεωρολογικά δεδομένα.

Ζητήσαμε στοιχεία για την ένταση του ανέμου κατά τις πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο και ευγένεστατα μας πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να ανακοινώσουν τέτοια στοιχεία αλλά μας παρέπεμψαν στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΜΥ στην Αθήνα.

Μετά από τρία τηλεφωνήματα, σε τρία διαφορετικά γραφεία, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ένταση του ανέμου καθώς είναι χαλασμένο το ανεμόμετρο!!! Μάλιστα, συμπλήρωσαν, ότι σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι τα στοιχεία δεν εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα τους, όπου υπάρχει η ένδειξη «ΜΔ» δηλαδή μη διαθέσιμα!

Η ΕΜΥ –η οποία ενημερώνει το αεροδρόμιο με μετεωρολογικό δελτίο- δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία –επιστημονικά τουλάχιστον- για την ένταση του ανέμου στην περιοχή του αεροδρομίου και στο λεκανοπέδιο.

Είναι άγνωστο λοιπόν με βάση ποια στοιχεία ακυρώθηκε η πτήση.

{jathumbnail off}